Venitul şefului Nissan pe timp de criză - 10,1 milioane de dolari

| 25 iun, 2013

Valoarea bonusurilor şi a salariului obţinut de directorul general al Nissan Motor Co, Carlos Ghosn, s-a ridicat la 988 milioane de yeni (10,1 milioane de dolari) în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013, în creştere cu 0,1% faţă de anul precedent, transmit Bloomberg şi Reuters.

Prin comparaţie, remuneraţia preşedintelui Toyota, Akio Toyoda, a urcat în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013 cu 35%, la 184 milioane de yeni (1,9 milioane de dolari), în timp ce compensaţia şefului Ford, Alan Mulally, s-a ridicat anul trecut la 21 milioane de dolari iar a directorului Volkswagen, Martin Winterkorn, la 19 milioane de dolari.

Carlos Ghosn este unul dintre cei mai bine plătiţi directori generali din Japonia. Ghosn, care este şi şeful Renault, conduce din 2011 cel de-al doilea mare producător auto din Japonia.

Nissan, care vinde mai multe vehicule în China decât rivalele Toyota sau Honda Motor, a raportat cea mai mică creştere a profitului în rândul producătorilor auto niponi în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013, în urma disputelor teritoriale dintre primele două economii asiatice. De asemenea, vânzările din SUA ale modelului Altima au fost sub aşteptări.

Profitul net al Nissan a crescut în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2013 cu 0,3%, la 242,4 miliarde de yeni, cu 64% mai mic decât profitul Toyota.

Pentru acest an Nissan estimează o creştere de 23% a profitului, la 420 miliarde de yeni, datorită aprecierii yenului.

Renault deţine în prezent 43,4% din acţiunile Nissan, care la rândul său deţine 15% din acţiunile Renault. De la fuziunea lor, în 1999, cei doi parteneri derulează o serie de achiziţii comune pentru a reduce costurile.

Tag-uri: Carols Ghosn, nissan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ