Şase dintre cele mai neobişnuite poduri din lume - FOTO

| 11 oct, 2013

BBC publică fotografii cu şase dintre cele mai frumoase şi mai neobişnuite poduri din lume.


Podul Rakotz din Kromlau, Germania, reprezintă o adevărată operă de artă, scrie BBC.

 

Langkawi Sky Bridge, din Malaezia, a fost construit pentru cei care doresc să meargă până în vârful munţilor din insula Pulau Langkawi. Podul, care măsoară 125 de metri, duce până la vârful Gunung Mat Cincang, situat la 705 metri deasupra nivelului mării. Arhitectul Mayur Kanaiya, care a atras atenţia asupra frumuseţii podului, susţine că experienţa traversării sale este una "intimă", vizitatorii putând gusta pe deplin sălbăticiunea.

 

În India, în satul Cherrapunji din Meghalaya, cunoscut drept unul dintre cele mai umede zone din lume, locuitorii au construit poduri din rădăcini de copaci. Unele dintre acestea măsoară mai mult de 30 de metri şi pot suporta greutatea a 50 de oameni.

În timp ce majoritatea podurilor se află deasupra apei, podul din Fort de Roovere (Olanda) se află sub nivelul ei.

Rolling Bridge din Londra este un pod "acrobatic" de 12 metri. În fiecare vineri după-amiază poate fi urmărit un spectacol acolo.

 

Podul Shaharah din Yemen, construit din piatră, demonstrează încă o dată cât de frumoase pot fi aceste construcţii. “Niciun pod modern nu se poate compara în privinţa graţiei cu podurile tradiţionale, construite din piatră", susţine inginerul mecanic Achilleas Vortselas.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ