SCANDAL în Parlament: O lege a fost revotată după ce a fost respinsă. USR: Hoții

| 24 oct, 12:55

Proiectul de lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, prin care se transpune o directivă europeană, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaților, care este for decizional, la a doua încercare.

Proiectul fusese respins inițial, mai fiind nevoie de două voturi pentru a trece. Liderul deputaților PSD a cerut reluarea votului, susținând că au fost deputați în sală care ar fi votat dar nu apar pe lista de vot. La reluarea votului, proiectul a trecut.



S-a creat rumoare în sală și s-a auzit strigându-se "Hoții!". Deputatul USR Claudiu Năsui a declarat de la microfon, adresându-se celor din PSD: "Să vă fie rușine!", acuzând încălcarea regulilor parlamentarismului.



În replică, deputatul Florin Iordache, cel care prezida ședința, i-a îndemnat pe aceștia să "învețe până luni regulamentul".



La primul vot au fost163 de voturi pentru, 115 împotrivă și 4 abtineri, iar la al doilea - 170 voturi pentru, 70 împotrivă și o abținere.



Liderul de grup de la Cameră al PSD, Daniel Suciu, a venit să ceară reluarea votului după ce deputații Varujan Pambuccian, Marton Arpad și Victor Ponta vorbiseră de la tribună, pentru a își explica votul. Suciu a afirmat că deputații Alexandru Rotaru și Marcel Ciolacu au votat și nu apar pe lista de vot și a cerut să fie reluat votul. Propunerea a fost suspusă la vot de Florin Iordache și a trecut, apoi legea a fost din nou votată.



Marton Arpad afirmase că "dacă s-ar fi renunțat la trei articole, dacă s-ar fi găsit un compromis", legea ar fi trecut, și a spus că proiectul trebuie repus din nou la Senat. La rândul său, Victor Ponta a declarat că acest proiect, dacă trecea, ar fi fost neconstituțional, și rezultatul "unui târg murdar.".

 

Articolul integral pe HOTNEWS.

 

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ