Scandal uriaş declanşat de un fotbalist român, dupa un mesaj anti-maghiar

| 11 apr, 2013

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a fost somat să intervină de urgenţă de către deputatul UDMR Gabor Kereskenyi, ca urmare a declaraţiei incredibile pe care un fotbalist român a făcut-o la adresa etnicilor maghiarilor care locuiesc în România. Ptrivit România TV, jucătorul spune  că mesajul lui era adresat foştilor conducători din Primăria Satu Mare.

Dan Gavrilescu, un fotbalist  de la echipa Olimpia Satu Mare, a reuşit să provoace un scandal uriaş în urma unui mesaj adresat maghiarilor, pe care l-a publicat pe o reţea de socializare. "V-aş gaza pe toţi şi v-aş pune în lagare", e mesajul lui Gavrilescu pentru etnicii maghiari din România, care, ulterior, a atras numeroase critici.

Totodata, Dan Gavrilescu şi-a exprimat regretul că Vlad Ţepeş nu mai trăieşte, pentru a face dreptate.

Gestul fotbalistului de la Satu Mare a fost taxat de deputatul UDMR Gabor Kereskenyi, care miercuri a înaintat o plângere către CNCD şi a trimis presei un comunicat. "În municipiul Satu Mare, unul din sportivii clubului de fotbal finanţat de Consiliul Local, a publicat pe pagina de Facebook a Primăriei mai multe comentarii antimaghiare jignitoare şi care instigă la urăîmpotriva populaţiei de etnie maghiară. În comentariile sale prin care sportivul face referire la metode de exterminare naziste şi torţionare, a incitat la discriminare pe criterii etnice, fapta sa a condus la crearea unei atmosfere ostile, degradante şi umilitoare la adresa comunitatii maghiare din municipiul Satu Mare" arată comunicatul.

Clubul Olimpia Satu Mare promite masuri. "Ne delimităm de atitudinea anti-maghiară a jucatorului. Am fost oripilat când am citit mesajul lui Gavrilescu. În orice caz, comentariul său nu are nimic în comun cu clubul de fotbal", a afirmat preşedintele clubului, Dan Babu.

Contactat de România TV, Dan Gavrilescu se apără şi spune că mesajul lui nu era adresat etnicilor maghiari, ci fostei conduceri a Primăriei din Satu Mare.

"Erau anumite persoane, şi de etnie maghiară, şi de etnie română, care îl contestau pe actualul primar şi spuneau că şi-au rupt roata în drumuri, să le dea roata înapoi. Asta după ce e pe celălalt primar, după o perioadă de ani în care nu a făcut absolut nimic, l-aţi pupat în dos, că doar era cu filet pe stânga. Roata să ţi-o dea Vlad Ţepeş, că dacă ar fi acum printre noi, ar trage prin ea vreo 40.000 de sătmăreni. Nu înţeleg de unde s-a făcut aluzia că eu aş da în maghiari. Fostei conduceri din primărie, exclusiv lor mă adresam. «V-aş gaza pe toţi şi v-aş pune în lagăre. Nu v-a ajuns cât ne-aţi ţinut în jug atâţia ani? În continuare tot daţi în noi?». Nu înţeleg unde am specificat eu cuvântul ungur", a declarat Dan Gavrilescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ