Scandalul dezinfectantelor. SRI știa de neregulile din spitale și spune că a informat autoritățile

| 09 mai, 08:49

O nouă bombă în dosarul dezinfectantelor din spitale! Serviciul Român de Informaţii ar fi sesizat autorităţilor situaţia din unităţile medicale. Asta susţine, astăzi, Gazeta Sporturilor, care citează o sursă a SRI.

Jurnaliştii scriu că, vreme de 8 ani, un epidemiolog care colaborează cu SRI a explicat ofiţerilor cum mor oamenii în spitalele prost dezinfectate și cum se multiplică bacteriile.

Sursa celor de la SRI susţine, printre altele, că la secţia ATI de la „Sf. Pantelimon” rata mortalităţii în weekend a ajuns la 40%! Potrivit informaţiilor prezentate de Gazeta Sporturilor, "licitaţiile din spitale s-au trucat în serie”.

Mulţi dintre productori ar fi minţit, astfel, în privinţa specificaţiilor produselor, pentru a putea oferi un preţ competitiv.

Astfel s-a ajuns la achiziţia de dezinfectanţi produşi în Germania, Marea Britanie, Franţa şi România fără a se respecta standardele europene.

SRI susține la rândul său că a informat autoritățile cu privire la situația din sistemul medical. În același timp însă, notează Gazeta Sporturilor, spitalul SRI a achiziționat produse Hexi Pharma fără licitație.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ