Scenariu groaznic: Londra, Amsterdamul si Berlinul ar putea fi înghiţite de ape

| 23 apr, 2014

Oamenii de stiinta au avertizat ca, daca va continua incalzirea globala ca urmare a activitatii omului, din cauza topirii ghetarilor de la poli, in anul 2100, nivelul apei marilor si oceanelor va creste cu 80 de cm.

In cazul topirii ghetarilor, se va ridica in special nivelul Marii Marmara, acoperind tarmurile sudice al Istanbulului.

Nivelul apelor de pe Planeta a crescut cu 20 de cm din anul 1880 pana in prezent. Conform teoriei sustinute de specialistii in domeniu, din cauza incalzirii globale cauzate de om, topirea ghetarilor de la poli va determina cresterea nivelului marilor cu 80 de cm, ceea ce va modifica forma tarmurilor. Martin Vargic, un proiectant slovac amator, a intocmit o harta a lumii cu nivelul apelor ridicat cu 80 de cm.

In situatia in care acest scenariu s-ar adeveri, cele mai mari pagube le vor avea de suferit LondraAmsterdamul si Berlinul, ba chiar mai mult decat atat, aceste orase vor fi acoperite complet de ape. Cea mai mare parte a Australiei va disparea sub ape si vor aparea uriase suprafete mlastinoase. In America de Nord, padurile amazoniene vor fi, si ele, acoperite de ape, transformandu-se in Marea Amazon, potrivit capital.ro.

Si Turcia este una dintre tarile ce vor fi inghitite de ape ca urmare a topirii ghetarilor. Marea Marmara va creste, muscand din malurile de sud ale Istanbulului. De asemenea, se vor pierde parti insemnate din Marea Egee si partea centrala a Marii Negre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ