Majorările salariale se amână pentru la anul. Grindeanu: nu sunt disensiuni în guvern

| 06 iun, 12:21

Ministrul Muncii Olguța Vasilescu a anunțat că salariile bugetarilor nu vor mai crește de la 1 iulie 2017, ci din ianuarie 2018. Premierul Sorin Grindeanu a refuzat să spună ce se întmplă cu programul de guvernare.

Lia Olguța Vasilescu a anunțat marți că salariile bugetarilor nu cor mai crește de la 1 iulie 2017, așa cum era stabilit calendarul, ci începând cu 1 ianuarie 2018, atunci când salariile vor fi mărite cu 25%. Restul creșterilor salariale promise în campania electorală vor avea loc, conform noului calendar, de la 1 martie 2018.

„De la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii vor avea o creștere a salariului brut de 25%. De la 1 martie 2018, încă 25% pentru profesori, care, adăugat la creșterea de 25%, înseamnă de fapt o creștere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii și asistentele au creșteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie. Ar fi trebuit să intrăm de la 1 ianuarie (2018 - n.r.), dar au fost foarte multe amendamente pe care noi le-am acceptat la Senat și la Camera Deputaților”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la A3.

Premierul Sorin Grindeanu a confirmat decizia.

„S-a discutat, și domnul ministru al Finanțelor a discutat cu doamna Lia Olguța Vasilescu. Doamna ministru a prezentat public punctul de vedere care este susținut și de ministrul de Finanțe”.

Despre impactul bugetar, atât premierul cât și ministrul de Finanțe au spus că acesta va fi de aproape 76 de miliarde de lei, ceea ce ar însemna un procent de 8,6 la sută din PIB.

Întrebat de jurnaliști de mai multe ori dacă această amânare nu înseamnă că nu se mai aplică programul de guvernare, premierul a refuzat să răspundă.

Tag-uri: olguta vasilescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ