Scriitorul francez Eric-Emmanuel Schmitt, la București

| 07 dec, 14:05

Scriitorul Eric-Emmanuel Schmitt, premiat de Academia Franceză și deținător al Premiului Goncourt pentru nuvelă, va participa, marți și miercuri, la două evenimente organizate de Editura Humanitas Fiction și Institutul Francez, prilejuite de vizita acestuia la București.

Potrivit unui comunicat al Humanitas,  marți, de la ora 19,00, la Institutul Cervantes va fi lansat romanul "Femeia în fața oglinzii" de Eric-Emmanuel Schmitt, bestseller Humanitas Fiction la Gaudeamus 2015. La eveniment vor participa, alături de autor, jurnalistul Luca Niculescu și editorul Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction.

"Femeia în fața oglinzii", cel mai recent roman al său apărut la Humanitas Fiction, este bestsellerul editurii la ediția din această toamnă a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus.

Miercuri, de la ora 18,30, Ateneul Român va găzdui conferința "Eric-Emmanuel Schmitt în dialog cu Marina Constantinescu", un eveniment realizat în cadrul "Conferințelor Ateneului Român".

Ambele evenimente se vor încheia cu sesiuni de autografe acordate de Eric Emmanuel Schmitt.

Născut pe 28 martie 1960 la Lyon, Eric-Emmanuel Schmitt absolvă, în 1983, cursurile prestigioasei Ecole Normale Superieure cu o diplomă în filosofie, trei ani mai târziu obținând titlul de doctor în acest domeniu.

Debutează în 1991 cu piesa de teatru "Noaptea la Valognes". Îi urmează "Vizitatorul'', care îi aduce consacrarea și pentru care este distins cu trei premii Moliere, "Variațiuni enigmatice", "Libertinul" etc.

În 1994 îi apare primul roman — "Secta Egoiștilor", dar scrie în continuare piese de teatru care fac săli pline în Franța și în străinătate.

Lui Eric-Emmanuel Schmitt i s-au decernat peste douăzeci de premii și distincții literare, în 2001 primind titlul de Chevalier des Arts et des Lettres. Cărțile lui sunt traduse în peste patruzeci de limbi. În 2001 este recompensat de Academia Franceză cu Grand Prix du Theatre pentru întreaga activitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 dec, 14:56
munca
Afaceri acasa!
Cum poti face bani pe net! Usor, pas cu pas, comod, acasa la tine: asa poti invata cum poti face bani pe net! Acest curs GRATUIT te invata rapid, in numai cateva zile, cum poti face bani pe net! Oricand vrei si tu cu seriozitate acest fenomenal curs online, solicita mai multe informatii la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ