Se introduc noi salarii minime! Acești angajați nu vor putea fi plătiți sub 3.200 lei pe lună

| 12 sep, 11:32

Guvernul intenționează să introducă noi salarii minime pentru anumiți angajați din economie. Este vorba strict de o anumită categorie de companii care solicită suportul statului.

Ministerul Finanțelor Publice aduce modificări schemelor de ajutor de stat, la câteva luni de la deschiderea dezbaterii publice pe acest subiect.

Finanțele introduc în noua schemă de ajutoare de stat noţiunea de „salariu minim brut lunar" sub care nu pot fi plătiți specialiștii cu înaltă calificare sau calificare simplă.

Astfel, noile „salarii minime" sunt ȋn valoare de 8.000 lei pentru un loc de muncă înalt calificat (cca. 4.600 lei net), respectiv ȋn valoare de 5.500 lei pentru un loc de muncă calificat (cca. 3.200 lei net), potrivit Realitatea Financiara.

Potrivit proiectului de lege, locuri de muncă ȋnalt calificate sunt locurile de muncă ocupate de persoane care deţin o diplomă din ȋnvăţământul postliceal sau superior, iar cele calificate sunt locurile de muncă ocupate de persoane care deţin o diplomă emisă de o instituţie de ȋnvăţământ sau un certificat de calificare emis de un furnizor autorizat conform O.U.G. nr. 129/2000 privind formarea profesională a adulţilor).

Finanțele au anunțat ieri introducerea noţiunii de „salariul minim brut lunar" ȋn valoare de 8.000 lei pentru un loc de muncă înalt calificat (cca. 4.600 lei net), respectiv ȋn valoare de 5.500 lei pentru un loc de muncă calificat (cca. 3.200 lei net). Detalii aici

Tag-uri: salariu minim
loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ