Se va organiza referendum privind interzicerea exploatării gazelor de şist

| 17 oct, 2013

Consilierii locali din Pungeşti, judeţul Vaslui, au decis organizarea unui referendum local privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist în comună, o dată posibilă fiind 24 noiembrie, potrivit Mediafax.

Compania americană Chevron a anunţat, astăzi, printr-un comunicat de presă, că a decis suspendarea activităţilor în satul Siliştea, comuna Pungeşti.

Potrivit comunicatului, Chevron îşi reiterează angajamentul de a avea relaţii constructive şi pozitive cu comunităţile unde îşi desfăşoară activitatea şi de a continua dialogul cu publicul interesat, comunităţile locale şi autorităţile, despre proiectele sale.

"Chevron a obţinut permisele de mediu şi autorizaţiile necesare demarării activităţilor în Siliştea. Chevron intenţionează să realizeze exclusiv activităţi de explorare, folosind tehnologii convenţionale, în perimetrul EV-2, conform permiselor pe baza cărora operăm", se mai arată în comunicatul companiei.

La Pungeşti, în localitatea Siliştea, oamenii au continuat joi protestele începute de luni, 14 octombrie.

După ce în cursul zilei de miercuri, în zonă au fost concentrate forţe de ordine impresionante, joi dimineaţă efectivele de jandarmi şi poliţişti, dar şi utilajele Chevron au părăsit locul în care se desfăşoară protestul. 

Consilierii locali din Pungeşti au votat, joi, în unanimitate, o hotărâre privind interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei. În cadrul întâlnirii convocate de îndată, au fost prezenţi 12 din cei 13 consilieri locali, aceştia votând, de asemenea în unanimitate, organizarea unui referendum local pe tema explorării şi exploatării gazelor de şist.

Tot în cadrul şedinţei de joi, s-a propus organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului Mircia Vlase (PSD). Un număr de şapte consilieri au votat împotrivă, patru aleşi locali au votat pentru, iar unul s-a abţinut de la vot. 

Chevron, a doua mare companie petrolieră americană, are acorduri de concesiune pentru trei perimetre petrolifere în judeţul Constanţa şi unul în apropiere de Bârlad, în judeţul Vaslui. Compania şi-a exprimat interesul pentru a explora şi a extrage gaze de şist din aceste perimetre.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ