Sebastian Burduja: România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei

| 04 dec, 19:21

România are cel mai mare potenţial solar din sud-estul Europei, studiile arătând că ar putea exploata până la 18-20 de gigawaţi de putere solară, a declarat duminică ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

 

"Studiu după studiu demonstrează că am putea exploata până la 18, poate 20 de gigawaţi de putere solară şi întregul sector a înregistrat o creştere enormă în anii recenţi", a spus Sebastian Burduja, cu prilejul semnării aderării României la Alianţa Solară Internaţională.
El a atras atenţia asupra fondurilor europene alocate dezvoltării energiei solare şi a menţionat că în cadrul Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă sunt peste 460 de milioane de euro.
Sebastian Burduja a spus că numărul gospodăriilor care au pus panouri solare "a explodat" în doar doi ani. El a menţionat că în ianuarie 2022 se înregistrau mai puţin de 20.000 de gospodării cu panouri solare iar în prezent numărul acestora depăşeşte 100.000.
Nu în ultimul rând, el a aminitit de campania "Energie pentru viaţă" destinată unui număr de peste 50.000 gospodarii fără electricitate.
Ministrul Energiei a semnat aderarea României la Alianţa Solară Internaţională, duminică, la cea de-a 28-a Conferinţă a Statelor parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP28), care desfăşoară în Dubai, Emiratele Arabe Unite. La eveniment a luat cuvântul şi preşedintele Klaus Iohannis, care participă, de sâmbătă până luni, la această conferinţă.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ