Secretul unei VIEŢI lungi şi sănătoase. Este la îndemâna oricui

| 10 noi, 2014

Toţi ne dorim să trâim cât mai mult şi să fim cât mai sănătosţi. Pentru asta trebuie să ţinem cont de câteva lucruri esenţiale care ne ajută să ne prelungim viaţa.

Vitamine

Acestea au un rol important în alimentaţie atât pentru creştere şi dezvoltare, cât şi pentru menţinerea stării de sănătate a organismului. Lipsa lor provoacă tulburări metabolice grave, ducând la apariţia unor boli carenţiale denumite hipovitaminoze. Majoritatea vitaminelor sunt sintetizate de plante şi numai în mică măsură de organismul animal.

Enzime

Din punct de vedere structural, enzimele sunt macromolecule de natură proteică. Atât biosinteza cât şi degradarea substanţelor din organismul uman ar fi imposibile fără activitatea enzimatică. Toate seminţele în stare germinativă conţin enzime, dar acestea se găsesc şi în plantule, în frunzele tinere, în fructe şi diferite legume.

Apa - miracolul vieţii. Apa este principala componentă a tuturor structurilor biologice, îndeplinind, datorită proprietăţilor ei specifice, numeroase şi variate roluri. Aportul de apă trebuie respectat şi împlinit cu stricteţe. În caz contrar, se produc modificări ale echilibrului hidric, iar variaţia lui cu numai 1-2% conduce, în mod inevitabil, la boli grave sau chiar la moarte.

Sarea pură şi sarea grunjoasă. Cu cât sarea de bucătărie este mai pură, deci cu cât este mai concentrată în clorură de sodiu, cu atât este mai dăunătoare organismului uman. Sarea pură, pentru a-şi reconstitui formula originară, îşi întregeşte elementele structurii de bază cu ajutorul altor săruri din organism. De aceea, recomandăm în alimentaţie sarea gemă, sarea brută de mină sau aşa-zisa sare grunjoasă sau sarea rezultată din desalinizarea apei de mare, care cuprind, pe lângă clorura de sodiu, şi magneziu, fosfor, litiu, mangan, fier, iod, elemente absolut necesare organismului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ