Şedinţa liderilor de coaliţie PSD-ALDE. Dăncilă anunţă sesiune extraordinară a Parlamentului de la 1 iulie

| 24 iun, 13:41

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, luni, după şedinţa liderilor de coaliţie PSD-ALDE, de la Parlament, că au fost discuţii despre o sesiune extraordinară a Parlamentului de la 1 iulie pentru a putea adopta proiectele legislative începute în această săptămână. De asemenea, Dăncilă, a declarat că a discutat în coaliţie despre înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare.

Liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, de la Parlament, că a discutat în coaliţie despre înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare, fiind multe sesizări în spaţiul public.

"Înfiinţarea unei comisii pentru fraudele la votul de la europarlamentare din 26 mai. Am văzut că au apărut foarte multe sesizări în spaţiul public şi considerăm că este necesară o comisie la Parlament care să analizeze aceste sesizări, pentru că avem o datorie faţă de populaţie pentru aflarea adevărului", a declarat premierul Viorica Dăncilă, luni, la Parlament.

Viorica Dăncilă a luat parte la şedinţa coaliţiei PSD-ALDE, luni, la Parlament, alături de preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD Mihai Fifor a declarat, săptămâna trecută, că o temă de discuţie în cadrul coaliţiei PSD-ALDE va fi înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru votul la alegerile europarlamentare, în contextul unor informaţii în spaţiul public potrivit cărora votul ar fi fost fraudat.

Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, luni, la Antena 3, că Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare.

Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat şi un exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomiţa, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.

UPDATE ora 13.35 Dăncilă anunţă sesiune extraordinară a Parlamentului de la 1 iulie

"Am vorbit despre o sesiune extraordinară începând cu 1 iulie, astfel încât sâ punem duce la bun sfârşit proiectele pe care le începem săptămâna aceasta", a declarat liderul interimar al PSD, Viorica Dăncilă.â

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni, şi care să vizeze modificarea legislaţiei electorale. În acest sens, preşedintele a spus că, dacă e nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ