Şefa Nuclearelectrica: Energia nucleară s-a integrat în UE înaintea politicienilor

| 28 mai, 2013

Proaspătul director general al Nuclearelectrica, Daniela Lulache, a declarat azi că energia nucleară s-a integrat în Europa mai rapid decât politicenii şi e bine ca ţara noastră să păstreze acest ritm.

"Faptul că proiectul Unităţilor 3 şi 4 reintră atât de clar şi de vizibil în atenţia celor care au acest know-how mi se pare de bun augur. Finalizarea Unitaţilor 3 şi 4 cred că beneficiază în mod direct de iniţiativa Romatom de a actuliza capabilitatea României de a finaliza acest proiect. Inclusiv din acest stadiu putem observa că energia nucleară s-a integrat în Europa înaintea politicienilor. Cred că e bine să păstrăm acest ritm", a spus Lulache la un seminar care a avut ca temă finalizarea proiectelor Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă.

România doreşte de câţiva ani să atragă finanţatori pentru cele două reactoare însă nu a avut succes. Singurii parteneri ai statului au rămas italienii de la Enel şi indienii de la ArcelorMittal Galaţi. Costul estimativ al construcţiei este undeva la 4 miliarde de euro.

Daniela Lulache a fost numită la jumătatea acestei săptămâni  în funcţia de şef al Nuclearelectrica, operatorul reactoarelor nucleare 1 şi 2. Aceasta a deţinut în trecut şi postul de director al Fondului Proprietatea.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ