Constanța: Nicușor Constantinescu a fost arestat pentru 30 de zile

| 20 mai, 14:30

Curtea de Apel Constanța a admis vineri seară cererea DNA de instituire a măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile pentru Nicușor Constantinescu, președintele suspendat al Consiliului Județean Constanța, decizia pronunțată fiind executorie.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au formulat propunerea de înlocuire a măsurii preventive a controlului judiciar cu măsura arestării preventive față de Nicușor Constantinescu, trimis în judecată, în aprilie 2014, pentru abuz în serviciu în formă continuată.

"Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Constantinescu a încălcat în mod repetat una din obligațiile impuse prin Încheierea din 05.12.2014, emisă de Curtea de Apel Constanța, prin care s-a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar și anume aceea de a se prezenta la instanța de judecată ori de câte ori era chemat. Potrivit referatului de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu măsura mai grea a arestării preventive, a rezultat că, de la 29 martie 2016 până în prezent, Nicușor Constantinescu, cu rea-credință, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenții chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol", se arată în comunicat.

DNA precizează că instanța de judecată chiar a încercat să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord.

"Deși inculpatul pretindea că nu se putea deplasa, până în prezent acesta a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-și rezolva diverse 'probleme personale'. De exemplu, la 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultății, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea și cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanților, angajarea unei formații care să asigure fondul muzical, etc. Mai mult într-o publicație locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultății în care inculpatul apare poziționat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii", susțin procurorii.

Din referatul procurorilor se desprinde concluzia că, în perioada respectivă, Nicușor Constantinescu a fost "perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o", însă a refuzat de mai multe ori să se prezinte în instanță pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, urmărind cu rea-credință tergiversarea cauzei.

Nicuşor Constantinescu a ajuns, miercuri seară, la Unitatea de Primiri Urgenţe, acuzând probleme urologice. Acesta le-a declarat medicilor că s-a simţit rău în ultimele zile. Problemele urologice sunt mai vechi şi au legătură cu operaţia de cancer la prostată, pe care a făcut-o în SUA.

Joi, Constantinescu avea termen la Tribunalul Constanţa în dosarul privind nefinanţarea Centrului Militar Zonal. Joi dimineaţă, un echipaj de jandarmi a mers la domiciliul său, pentru a pune în aplicare mandatul de aducere.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ