Şeful ROMPAN, despre majorarea prețurilor la alimente în ciuda scăderii TVA: E o șmecherie și nu trebuie să acceptăm

| 24 apr, 19:23

Președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase, Aurel Popescu, a declarat, vineri, că unele hipermarketuri încearcă  să renegocieze taxele cu furnizorii pentru a suplini viitoarele reduceri de preț, ca urmare a  reducerii TVA la alimente de la 1 iunie.

"Unele hipermarketuri încearcă să renegocieze taxele cu furnizorii, ceea ce e o șmecherie aici și trebuie să nu o acceptăm. Adică ei se afișează că reduc prețul la raft cu 12% sau cu cât o fi din TVA, iar în schimb cer taxe suplimentare și majorarea taxelor existente ca să suplinească această diferență. Deja avem două semnale foarte importante și o să sesizăm Consiliul Concurenței și toate organele statului pentru că nu este posibil să facă așa ceva. Ne vom bate serios pe tema aceasta", a spus Aurel Popescu, prezent la o conferință organizată de Federația Sindicatelor din Industria Alimentară.

De asemenea, acesta a subliniat că există și câteva semnale că unele magazine încearcă să mărească prețurile, premergător reducerilor de TVA de la 1 iunie. 
Premierul Victor Ponta a anunțat recent scăderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la băuturile nealcoolice și la serviciile de alimentație publică, începând de la 1 iunie, anul acesta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ