Şeful SRI: Natura instituţiei e de a păstra secretul, dar comunicăm prin revista "Intelligence"

| 12 sep, 2013

Şeful Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat, astăzi, cu ocazia Galei "Intelligence", că deşi natura instituţiei este de a desfăşura activităţi în secret, trebuie să existe o comunicare între specialiştii SRI şi opinia publică, iar acest lucru se poate face prin intermediul revistei "Intelligence", care împlineşte cinci ani de la prima apariţie.

"Îmi aduc aminte că la primul bilanţ la care am avut un discurs în această calitate de director SRI am spus un lucru în care cred şi astăzi foarte mult: "Suntem Serviciul Român de Informaţii, nu Serviciul de Informaţii Publice al României". Am încercat prin aceasta să dezvolt acel paradox legat de organizaţiile secrete care nu comunică şi care nu trebuie să comunice anumite lucruri pentru că aceasta ţine de esenţa acţiunii lor şi însăşi acţiunea lor este ajutată prin menţinerea secretului şi prin desfăşurarea activităţilor în umbră. Pe de altă parte, în această sferă a informaţiei, aşa cum am definit-o, suntem obligaţi tot în sprijinul activităţii noastre să comunicăm mai mult... şi din punct de vedere al modului în care populaţia trebuie să înţeleagă provocările cu care se confruntă un stat în această eră a informaţiei, a globalizării, postmodernă. Ea trebuie să fie întotdeauna atentă că aceste provocări pot provoca daune majore unui stat, unei societăţi, unei populaţii. De aceea, un rol important în ceea ce face această revistă este să comunice către populaţie despre pericolele, provocările, riscurile cu care se confruntă societatea secolului XXI. Pe de altă parte, opinia publică are la rândul său dreptul să cunoască mai multe despre activitatea unui serviciu de informaţii, având în vedere că aşteptările sunt mari, că natura fundamental în umbră a activităţii noastre face comunicarea foarte dificilă", a spus şeful SRI, George Maior.

Revista "Intelligence" este continuatoarea publicaţiei "Profil". Numele său a fost ales după ce s-a făcut o preselecţie la nivel naţional, în cadrul SRI, fiecare lucrător din fiecare judeţ contribuind la acea vreme cu o propunere. După sute de variante s-a ales numele "Intelligence".

În revistă se găsesc articole scrise de Iulian Fota, Sergiu Medar, Cristian Tabără, Radu Tudor, Cristian Pârvulescu, Vasile Dâncu şi alţii.

În cinci ani de zile, de când există publicaţia, au fost tipărite peste 70.000 de exemplare, au fost scrise articole de către 260 de autori din interiorul şi exteriorul SRI, numărul materialelor ajungând la peste 350. 

La Gala "Intelligence" care a avut loc joi seara, la Biblioteca Centrală Universitară, au fost premiaţi autorii articolelor revistei SRI, în prezenţa şefilor Serviciului Român de Informaţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ