Şeful SRI: Pe Roşia Montană au fost tentative ale structurilor eco-anarhiste în denaturarea protestelor

| 30 sep, 2013

Directorul SRI, George Maior, a declarat, luni, după discuţiile din comisia parlamentară de control, că în cazul protestelor legate de subiectul Roşia Montană au fost tentative ale unor "structuri extremiste eco-anarhiste" de a deturna şi exploata protestele.

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a declarat că SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate menite să influenţeze actul decizional în cazul Roşia Montană, conform Mediafax.

George Maior a precizat că au fost realizate peste 500 de informări din ianuarie 1999 până în septembrie 2013 care au fost remise celor peste 120 de persoane care s-au aflat în funcţii pe parcursul acestor ani.

Şeful SRI a precizat că serviciul a avut în vedere inclusiv asupra demersurilor unor structuri "eco-anarhiste" în scopul de a deturna caracterul protestelor pe subiectul Roşia Montană.

"SRI a acordat atenţie acţiunilor interesate menite să influenţeze actul decizional, precum şi tentativelor unor structuri extremiste eco-anarhiste de a exploata sau de a deturna mişcările protestare, de altfel legitime", a declarat Maior.

"Au fost furnizate analize complexe asupra riscurilor şi beneficiilor implementării proiectului, au fost semnalate posibile modalităţi de acţiune poziţionară a părţii române, a fost relevată necesitatea stabilirii valorilor şi structurii geologice exacte a zăcământului, precum şi riscul apariţiei unor blocaje în implementarea investiţiei. Aş vrea să subliniez că SRI nu se poate pronunţa asupra oportunităţii implementării proiectului, responsabilitatea sa este să sprijine cu informaţii actul decizional prin transmiterea de informări în conformitate cu competenţele sale şi cu principiul nevoii de a şti a factorilor decizionali", a precizat directorul SRI, George Maior

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ