Senatorul PNL Andrei Volosevici, la DNA Ploieşti pentru a da declaraţii în dosarul de corupţie

| 04 apr, 13:24

Senatorul liberal Andrei Volosevici s-a prezentat, luni, la sediul DNA Ploieşti, afirmând că a venit să dea declaraţii în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, Volosevici a declarat, răspunzând unei întrebări, că este la latitudinea procurorilor să decidă dacă se impune formularea unei solicitări de ridicare a imunităţii. 

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în anul 2012, Volosevici, în calitate de primar, a pretins unui om de afaceri, denunţător în cauză, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obţinerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câştige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploieşti, finanţat de primărie. Ulterior, denunţătorul urma să obţină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv, spun anchetatorii. 

De asemenea, în acelaşi dosar Andrei Volosevici este cercetat şi pentru abuz în serviciu în legătură cu finanţarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti. 

"În calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor şi încălcarea dispoziţiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a iniţiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA în vederea finanţării şi realizării în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local - având ca obiectiv principal funcţionarea echipei de fotbal FC Petrolul. În acelaşi scop, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi SC FC Petrolul Ploieşti, contract încheiat prin nerespectarea dispoziţiilor Legii administraţiei publice locale - în condiţiile în care o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat", se arată în comunicat. 

În acest fel, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 32.577.437 lei, iar concomitent FC Petrolul Ploieşti a obţinut un folos necuvenit de aceeaşi valoare. 

Conform DNA, suma în cauză reprezintă plăţi efectuate exclusiv în baza contractului cu încălcarea legii privind finanţele publice, chirie datorată de SC Petrolul SA pentru stadionul "Ilie Oană" pus la dispoziţie în baza contractului cu încălcarea prevederilor legale, contravaloarea utilităţilor datorată de societate şi achitată din bugetul local, dar şi debite stabilite prin acte de control ale Curţii de Conturi a României - Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate şi care în evidenţa contabilă a unităţii administrativ teritoriale apar ca achitate prin transferarea sumei respective între conturi ale bugetului local şi nu prin plăţi efectuate de societate. 

Contractul de asociere menţionat anterior a fost vizat pentru legalitate de suspecţii Maria Magdalena Mazâlu, fost secretar al municipiului Ploieşti, şi Simona Albu, şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti. 

Procurorii DNA Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale faţă de Volosevici pentru luare de mită şi abuz în serviciu, în acelaşi dosar fiind urmărite penale şi Magdalena Mazâlu şi Simona Albu, ambele acuzate de abuz în serviciu. 

Andrei Volosevici a fost primar al Ploieştiului din partea PDL, în mandatul 2008-2012, iar în toamna lui 2012 a fost ales senator într-un colegiul din Ploieşti. De asemenea, Volosevici a fost anunţat drept candidat la alegerile din iunie pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului din partea PNL, însă duminică seară el a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că renunţă la candidatură.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ