Senatorul PSD Sorin Lazăr, condamnat definitiv la un an de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu

| 11 oct, 09:02

Senatorului PSD ieşean Sorin Constantin Lazăr a fost găsit vinovat ieri de abuz în serviciu şi condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de 3 ani. Completul de 5 judecători a respins apelul parlamentarului împotriva unei decizii similare date de Curtea Supremă. Sentinţa este definitivă.

Potrivit deciziei, fostul contabil al comunei, Constantin Petruşcă a fost condamnat tot la un1 an de închisoare cu suspendare. Magistraţii au mai decis confiscarea de la cei doi inculpaţi a câte 15.819 de lei.

Lazăr a mai fost condamnat, pe 11 noiemebrie 2014, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, fiind primul parlamentar cu o astfel de sentinţă. În calitate de senator, propusese şi avizase contractul individual de muncă in baza căruia fiul său a fost angajat în perioada 1 septembrie 2010 – 1 octombrie 2011 la biroul parlamentar de circumscripţie. El şi-a recunoscut vina în acest dosar şi a făcut un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Faptele de abuz în serviciu, de care a fost acuzat de procurorii anticorupţie, au fost săvârşite, potrivit anchetatorilor, în perioada în care Lazăr era primar al comunei Strunga, judeţul Iaşi. În decembrie 2014, într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, în dreptul numelui senatorului erau trecute ”trei infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dintre care două în formă continuată”. Potrivit  rechizitorului, Sorin Lazăr, în perioada 2008 – 2009, ”a dispus aprobarea, fără nicio bază legală”, a mai multor plăţi către persoane, sub formă de ”onorarii participare la licitaţii”, ”plată lunară zilieri” şi premii anuale pentru viceprimarul comunei Strunga.

„În acest mod, primarul şi viceprimarul comunei şi-au însuşit pur si simplu aceste sume de bani din bugetul local, deşi conform prevederilor legale indemnizaţia lunară era singura formă de remunerare a primarului şi a viceprimarului pentru activitatea corespunzătoare funcţiei.”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ