Sfaturi privind hrana potrivită pentru câini cu stomac sensibil

| 18 mai, 09:23

Câinii cu stomac sensibil prezintă adesea o serie de simptome dureroase și neplăcute. Iată cum puteți atenua cu ușurință această problemă atunci când apare.

Câinii cu stomac sensibil au nevoie de atenție. În caz contrar, starea lor se poate agrava. Aceștia pot dezvolta o gamă largă de simptome. Dintre ele putem enumăra alergii de sezon sau respiratorii, mâncărime la nivelul pielii etc. Episoadele de diaree și incapacitatea de a crește în greutate sunt, de asemenea, frecvente.

În mod similar, s-a raportat că această problemă este asociată cu boli ale sistemului imunitar, cum ar fi artrita, sindromul intestinului permeabil, diabetul și o serie de alte probleme.

Sindromul intestinului permeabil, ca patologie de bază

În mod normal, pereții intestinului sunt un epiteliu permeabil. Aceasta este cheia pentru a putea obține nutrienți din alimente.Când intestinul este sănătos, are adică loc un control strict al substanțelor care intră în fluxul sanguin din intestin.

În cazurile de sindrom de intestin permeabil, nu se mai întâmplă asta. Drept urmare, resturile alimentare, toxinele și bacteriile digerate parțial depășesc bariera intestinală.

Această permeabilitate crescută duce la probleme de digestie, cum ar fi absorbția incompletă a substanțelor nutritive.

În cazul sindromului de intestin permeabil în sânge își fac simțită prezența niște compuși pe care sistemul imunitar îi identifică ca invadatori străini. În momentul detectării atacului, sistemul imunitar se activează, răspunzând cu armele sale obișnuite, provocând inflamații și reacții alergice.

Provocarea de a hrăni un câine cu stomacul sensibil

Odată apărută problema intestinală, corpul câinelui începe să perceapă hrana drept un inamic. Acesta este motivul pentru care există atât de mulți câini alergici la aproape toate proteinele și multe legume și cereale.

Acest lucru nu ne oferă multe alternative când vine vorba de dietă. Cel mai important (și trist) lucru despre această afecțiune este că patrupedul face o formă cronică și constantă de inflamație. De asemenea, are parte de disconfort și este neliniștit.

Soluții pentru un câine cu sindrom de intestin  permeabil

Cheia pentru vindecarea intestinului permeabil este de a afla ce va închide aceste fisuri. În continuare vom discuta despre modul de utilizare a alimentelor și câteva sfaturi naturale pentru îngrijirea unui câine cu stomac sensibil.

Alegeți o dietă de calitate

Cel mai dăunător iritant pentru intestinul câinelui este hrana de proastă calitate. Crochetele și conservele din ingrediente de calitate inferioară afectează mulți câini cu stomac sensibil.

Ingredientele de o calitate îndoielnică asigură o nutriție necorespunzătoare, greu de digerat, inflamatoare și chiar potențial toxică.

Adevărul este multe dintre ingredientele din hrana de proastă calitate, pun în pericol sănătatea câinilor noștri. Ei pot suferi de sindrom de intestin permeabil, obezitate și alergii. Hrana poate fi indirect o cauză pentru alte afecțiuni, cum ar fi diabetul, artrita și inflamația, sindromul de intestin iritabil, intoleranțele și sensibilitățile alimentare și deficiențele nutriționale.

Astfel, este indicat să se evite excesul de carbohidrați, în special sub formă de boabe, alimente procesate comercial, produse lactate.

Hrana naturală fabricată din ingrediente de cea mai bună calitate, atent selecționate cu scopul de a proteja sănătatea câinilor este cea mai bună soluție pentru câinii cu stomac sensibil.

Câinii au  nevoie de o dietă bogată în nutrienți biodisponibili, antioxidanți, grăsimi sănătoase, proteine etc.

Ei pot consuma diete care să conțină carne de curcan, somon, rață, căprioară și alte animale sălbatice, bogată în acizi grași omega 3 și omega 6. Aceasta împiedică apariția mai multor inflamații. Puiul și carnea de porc sunt prea bogate în omega 6 și nu ajută câinele să se vindece.

Legumele sunt o sursă de vitamine, minerale și fibre. Dietele pot include legume cu frunze verzi precum broccoli, spanac și kale, dar și legumele galben- portocalii precum dovleacul, ardeii și morcovii. Aceste opțiuni sunt sărace în carbohidrați și bogate în fibre, antioxidanți, vitamine și minerale.

Fructele în cantități mici pot oferi și ele beneficii. Afinele, murele, zmeura, merele și multe alte fructe sunt gustări excelente. Înainte de a oferi câinelui fructe trebuie să vă asigurați că sunt bune pentru el.

Câinii cu stomac sensibil au nevoie de o dietă adecvată

Hrănirea câinelui cu stomac sensibil este un angajament continuu. Ca să-și îmbunătățească starea de sănătate, nu este suficient să-i oferiți câinelui o dietă sănătoasă, trebuie să-i oferiți o dietă adecvată.

De exemplu, o foarte bună alegere este hrana naturală super-premium Lenda Nature Sensitive, fabricată în Spania, cu ingrediente de cea mai bună calitate de la fermele din Galicia.

Hrana oferită de cei de la Lenda nu conține organisme modificate genetic, coloranți artificiali, arome sau conservanți. Conține probiotice care ajută sistemul digestiv al câinelui.

De asemenea, sporește imunitatea câinelui și starea generală de sănătate, contribuie la sănătatea dentiției, ajută la îmbunătățirea mobilității. Câinii care vor mânca hrană naturală Lenda vă vor mulțumi în felul lor caracteristic pentru alegerea făcută.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ