Sibiu: Soţia bărbatului mort după o infecţie respiratorie spune că medicii nu au luat în serios cazul

| 08 ian, 2014

Soţia angajatului Aeroportului din Sibiu care a murit în urma unei infecţii respiratorii spune că medicii "nu au luat în serios cazul", dar nu intenţionează să depună vreo plângere, pentru că nicio anchetă nu-i va "aduce soţul înapoi".

Bărbatul de 38 de ani, angajat al Aeroportului din Sibiu, a murit, luni, în urma unei infecţii respiratorii, iar soţia sa, Adriana Stoia, care este asistentă medicală, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că medicii "nu au luat în serios cazul", deşi pacientul a fost internat şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din municipiul Sibiu, şi la Spitalul Judeţean Sibiu.

"Pur şi simplu au neglijat, deci nu au luat în serios cazul. M-am dus cu el la Urgenţă (în cadrul Spitalului Judeţean Sibiu - n.r.), i s-a făcut radiografie, s-a văzut că plămânul este cu necroză până la jumătate, dar l-au diagnosticat cu aprindere la plămâni. M-au trimis la pneumologie (la Spitalul de Pneumoftiziologie - n.r.) cu el pentru internare. Acolo doctorul care l-a preluat a zis: «Da, are aprindere la plămâni». A doua zi, un alt medic m-a chemat în birou şi mi-a spus: «Soţul dumneavoastră trebuie dus pe Terapie Intensivă că este mult mai grav». Doctorul care l-a internat nu a fost de acord", a declarat Adriana Stoia.

Potrivit acesteia, în a treia zi de la internare, starea soţului său era din ce în ce mai rea, aşa că a chemat Ambulanţa şi l-a transportat la Spitalul Judeţean, pentru a fi internat la Terapie Intensivă.

"Acolo ne-au ţinut o noapte întreagă pe sala de Urgenţă jos, pentru că nu erau locuri pe Terapie Intensivă. A doua zi l-au internat pe Terapie Intensivă şi, de atunci, tot felul de diagnostice", a spus femeia.

Ea a precizat că soţul său a fost consultat şi de medici de la Secţia Boli Infecţioase, fiind suspectată o infectare cu virus gripal, însă ei, fiului său şi soacrei sale nu li s-au prelevat niciun fel de analize, deşi au stat tot timpul în preajma bolnavului.

Femeia a afirmat că soţul său nu a mai fost niciodată internat în spital, neavând niciun fel de afecţiuni medicale cunoscute.

Adriana Stoia a precizat că nu va depune nicio plângere, deoarece nicio anchetă nu-i va "aduce soţul înapoi".

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu au afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pacientul s-a prezentat la medicul de familie, în 27 decembrie 2013, cu simptome ale unei afecţiuni respiratorii.

În 1 ianuarie, el a fost internat în Spitalul de Pneumoftiziologie, iar în 4 ianuarie, transferat la Spitalul Judeţean Sibiu, decesul survenind luni.

Bărbatul decedat avea 38 de ani şi lucra în turnul de control al Aeroportului din Sibiu, iar după moartea sa doi colegi ai săi au ajuns la spital, existând suspiciuni de gripă în cele trei cazuri.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a informat că angajatul Aeroportului Sibiu care a încetat din viaţă luni nu avea gripă, conform diagnosticului stabilit de medicii legişti, potrivit căruia decesul a fost cauzat de tromboembolie pulmonară şi pneumonie acută interstiţială, pe fondul altor afecţiuni.

Tot MS a anunţat că unul dintre cei doi angajaţi ai aeroportului din Sibiu care au fost internaţi după ce un coleg al lor a murit are virusul gripal AH3N2, potrivit rezultatelor testelor făcute la Institutul Cantacuzino, el fiind sub tratament, în stare stabilă, la Spitalul Judeţean Sibiu.

"Din cele două suspiciuni, a fost confirmat un singur caz de gripă umană, AH3N2, celălalt fiind infirmat. În prezent, starea persoanei contamitate cu virusul gripal uman este stabilizată şi se află sub tratament specific în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu", informa Ministerul Sănătăţii (MS).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ