Sicriul cu corpul neînsuflețit al REGELUI MIHAI I a ajuns la Castelul Peleș din Sinaia

| 13 dec, 14:13

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai I a ajuns miercuri după prânz la Castelul Peleș din Sinaia, însoțit de șeful Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, principele Radu și membri ai Familiei Regale.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș, unde reprezentanți ai Președinției și Guvernului României și Republicii Moldova, membri ai Parlamentului celor două țări, alți reprezentanți ai instituțiilor statului, ai corpului diplomatic din UE și NATO, ai altor organizații internaționale, ai Academiei Române vor transmite condoleanțe.

* UPDATE ORA 11:55 UPDATE Mașina cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai I a pornit spre Sinaia

Mașina cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai I a pornit, miercuri, spre Sinaia.

Aceasta este urmată de o mașină care transportă crucea fostului suveran și de mașinile cu membrii Familiei Regale și a oficialităților.

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai I a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența șefului Familiei Regale, Margareta, Custodele Coroanei române, a principelui Radu și a membrilor Familiei Regale — Irina Walker, principesa Maria, Nicolae de Roumanie Medforth Mills, Karina de Roumanie.

La aeroport au fost prezenți miniștrii Afacerilor Externe și Apărării Naționale, Teodor Meleșcanu și Mihai Fifor, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Andrei Muraru, președintele PNL, Ludovic Orban, reprezentantul Patriarhului Daniel, mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, însoțit de un sobor de preoți și diaconi.

Alături de fostul suveran, pe ultimul drum de la Geneva la București, au fost prezenți principesele Elena și Sofia și Alexander Nixon, secretarul de stat Victor Opaschi, general maior Laurian Anastasof, reprezentantul Armatei României, membri ai Casei Majestății Sale și mitropolitul Iosif, care s-au alăturat reprezentanților Familiei Regale și oficialităților venite la aeroport.

Opt militari ai Brigăzii 30 Gardă au scos sicriul acoperit cu stindardul regal din aeronavă. Un detașament al Regimentului 30 Gardă a prezentat onorul.

În acordurile imnului funebru intonat de Muzica Militară cei opt militari au pornit spre catafalc. Unul dintre militari, purtând crucea de lemn, urmat de un altul care a dus o coroană de flori, au mers în fața sicriului.

După ce sicriul a fost așezat pe catafalc și după un lung semnal de trompetă, au fost intonate Imnul Național și Imnul Regal.

Ceremonia a continuat cu o scurtă slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh Patriarhal, și mitropolitul Iosif al Europei Occidentale. Răspunsurile liturgice la slujbă au fost date de Corul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

La finalul ceremoniei religioase a fost prezentat onorul și sicriul cu trupul neînsuflețit al regelui Mihai I a fost așezat în mașina mortuară.

Miercuri de la ora 14,00 sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș unde reprezentanți ai Președinției și Guvernului României și Republicii Moldova, membri ai Parlamentului celor două țări, alți reprezentanți ai instituțiilor statului și ai corpului diplomatic ai UE și NATO și a altor organizații internaționale, reprezentanți ai Academiei Române vor transmite condoleanțe.

În aceeași zi de la ora 18,00 corpul neînsuflețit al regelui Mihai I va fi transportat de la Castelul Peleș la Palatul Regal din București. 


ORA 11:04 Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai I a fost adus pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă"

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ