Sigur nu știai asta! Ce efecte nocive are CEAȚA asupra organismului

| 10 ian, 2014

Ceata persistenta inseamna un stres adaptativ cu efecte negative in special asupra pacientilor cu afectiuni pulmonare sau cardiace si a celor cu varte inaintate. Efectele suprasaturarii aerului cu vapori de apa sunt accentuate si agravate de temperaturile scazute si de poluare.

În aceste conditii nu este o surpriza ca in aceasta perioada tot mai multi pacienti prezinta tulburari respiratorii si cardiovasculare manifestate prin dispnee, tuse, expectoratie, dureri retrosternale si palpitatii, cefalee si vertij, notează bzi.ro.

Laringitele si traheobronsitele sunt comune in aceasta perioada, dar se poate ajunge pana la variatii importante ale tensiunii arteriale, crize de angina pectoarala si chiar infarct miocardic acut.

La cei meteosensibili sunt modicari neuropsihice-migrenele, vertijul, cefalee si tulburarile de comportament alimentar sau a somnului pot crea un grad crescut de disconfort.

Recomandam celor cu patologie preexistenta evitarea expunerii la temperaturile scazute, mai ales in marile orase cu grad crescut de poluare iar celor la care simptomatologia persista sau se agraveaza sa consulte medicul de familie pentru stabilirea unui tratament corespunzator.

În ultima săptămână ANM a emis periodic avertizări cu cod galben de ceață în cele mai multe dintre județele țării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 ian, 2014
liliana
dar
pentru cei operati de plamani, fara un plaman ce pronostic aveti?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ