Simion: „AUR va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale; nu am decis încă dacă voi candida”

| 20 feb, 21:19


Candidatul AUR la alegerile prezidenţiale va fi anunţat pe 16 iunie, a informat, marţi, liderul formaţiunii, deputatul George Simion, care a precizat că nu s-a decis încă dacă se va înscrie în cursa electorală.

 

"Atenţie, candidatul AUR se va anunţa pe data de 16 iunie şi AUR va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Nu m-am decis încă (dacă voi candida - n.r.). Ce vreau să spun e că vin alegerile locale, într-un mod neconstituţional peste noi, asta e principala mea grijă. Îmi voi dedica fiecare secundă de energie, ca preşedinte ales de către colegii mei, pentru a identifica cele mai bune soluţii în fiecare comună. Nu mă interesează trecutul politic, nu mă interesează afilierea, nu mă interesează nimic altceva decât să pun stop acestei coaliţii contra naturii, care doreşte să fie la putere încă 10 ani de acum înainte. Voi face orice gest politic necesar, lăsând interesele partidului meu mai prejos, pentru a ne lupta cu ei", a declarat Simion, într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.
El a susţinut că, "având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate", AUR îşi schimbă strategia, iar dacă localele vor avea loc pe 9 iunie, "în total dispreţ" faţă de Constituţie, va accepta candidaţi comuni din partea tuturor formaţiunilor care să se lupte cu reprezentantul PSD - PNL, "indiferent cum s-ar chema".
"Fac un apel. Ieri am fost la Iaşi, îl susţinem la Primăria municipiului Iaşi pe doctorul Tudor Ciuhodaru, singurul care a apărut în sondajele sociologice că reprezintă o alternativă la Mihai Chirica PSD-PNL. La fel facem şi în Suceava, la şefia Consiliului Judeţean, contra lui Gheorghe Flutur. La Cluj şi-a anunţat intenţia domnul deputat Sabin Sărmaş să îl contracandideze pe Emil Boc. Cu siguranţă ne punem în spatele lui Sabin Sărmaş cu o listă plină de oameni vocali care au făcut opoziţie în aceşti 20 ani de când e Emil Boc şef la Cluj", a explicat liderul AUR.
Întrebat dacă va fi afectat rezultatul alegerilor europarlamentare pentru AUR, Simion a spus: "Sigur că da, este posibil. (...) Dar, totodată, vom avea scoruri mult mai bune în Consiliile locale, în Consiliile judeţene, suntem pregătiţi de această luptă, nu ne ia prin surprindere".
"Să schimbi data alegerilor cu mai puţin de şase luni, să îşi baţi joc de o decizie a Curţii Constituţionale din 2012, cererea de neconstituţionalitate fiind semnată de actualul ministru al Justiţiei, să faci aceste lucruri care arată disperare, îmi aduce cumva aminte de anul 2012 când Băsescu încerca să se reinventeze, să-şi pună candidaţi comuni, să facă liste comune, să se mascheze în fel şi chip, să-şi ia denumirea USL. Nu e nicio problemă, noi o să ne luptăm în satele şi oraşele ţării şi la alegerile locale, indiferent că sunt pe 9 iunie sau pe 29 septembrie. Vreau să fac apel însă către toţi cei care îşi doresc să îi contracandideze pe primarii în funcţie să vină la filialele noastre judeţene să ia contactul cu reprezentanţii noştri, tocmai suntem dispuşi oficial să îi susţinem pe toţi", a adăugat George Simion.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ