Simion le cere tinerilor simpatizanţi ai AUR să nu se lase descurajaţi de nepăsarea unora din cercul lor de prieteni

| 14 sep, 19:53

Liderul Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, le-a spus joi, tinerilor simpatizanţi ai partidului, prezenţi la deschiderea Şcolii politice de vară a AUR care se desfăşoară la Neptun, să nu se descurajeze dacă văd că în cercul lor de prieteni sunt puţini cei care gândesc şi sunt interesaţi de ceea ce se întâmplă în societate, pentru că întotdeauna a fost aşa.

 

"O să descoperiţi, dacă nu aţi descoperit deja, că sunteţi puţini în cercul vostru de prieteni, puţini care gândesc, care sunt interesaţi de istorie, de politică, care sunt interesaţi de ce se întâmplă în jurul lor, de ce se întâmplă în societate. Să nu vă lăsaţi descurajaţi, nu e vorba doar de tinerii din ziua de azi, cum e o expresie care circulă foarte mult. Întotdeauna a fost aşa. Eu am terminat liceul în 2005, facultatea în 2008, masterul în 2010, aşa erau lucrurile şi atunci, foarte dezinteresaţi erau cei din generaţia mea, de tot ce înseamnă societate românească. Şi nu se implicau, indiferent de cât de mult duceam luptă de convingere cu ei. Şi aşa au fost toate generaţiile, nepăsătoare, care explodau numai după ani sau zeci de ani. Aşa că luaţi lucrul ăsta ca atare", a afirmat Simion.
El a mai spus că membri din partid seniori care nu pricep denumirea de Alianţa pentru Unirea Românilor, care se ceartă între ei şi încep să creadă că duşmanul lor este cel de lângă ei nu au ce căuta în rândurile formaţiunii.
"Mă bucur că aveţi o opţiune politică, mă bucur că opţiunea asta se numeşte Alianţa pentru Unirea Românilor. În cadrul organizaţiilor voastre locale, judeţene, o să vedeţi în rândul seniorilor, în rândul celor care ocupă funcţii de conducere la nivel judeţean, foarte mulţi oameni care nu pricep de ce noi ne numim Alianţa pentru Unirea Românilor şi se ceartă între ei, nu le ajung orgoliul, funcţiile, (...) şi odată cu vârsta şi-au pierdut şi din idealuri, şi-au pierdut şi din puterea asta de a visa. Nu mai cred că este posibil şi încep să creadă că duşmanul lor e cel de lângă ei. Nu au ce căuta în AUR. Voi să nu faceţi aşa, chit că societatea, vectorii de opinie, presa educă din ce în ce mai mult nişte cetăţeni care sunt individualişti, sunt pentru propria persoană", a afirmat preşedintele AUR.
Potrivit acestuia, tinerii trebuie să înveţe ce înseamnă echipa, familia, naţiunea.
"Noi trebuie să învăţăm ce înseamnă echipă, ce înseamnă familie, ce înseamnă naţiune. Doar aşa o să putem avea o ţară şi mâine, pentru că dacă noi, generaţiile noastre nu se trezesc, în ritmul în care mergem, peste 15, 20, 25 de ani România nu o să mai existe. Nu sunt pesimist, văd cifre, văd realităţi şi dacă voi aţi ales AUR, să ştiţi că suntem probabil ultima şansă a naţiunii noastre să se opună curentului, curentului de distrugere a naţiunii noastre şi curentului global care ne învaţă că nu avem doar bărbaţi şi femei, cum ştim de la Biologie, şi avem alte 70 de genuri şi fiecare poate să se identifice cum vrea, de exemplu poţi să te identifici ca fiind un stâlp, nici bărbat nici femeie, şi dacă cineva te contrazice, asta este discriminare. Nu, de fapt asta este o boală mentală", a mai spus George Simion.
Şcoala politică de vară a partidului Alianţa pentru Unirea Românilor a început, joi, la Teatrul de Vară din staţiunea Neptun. Evenimentul, care se desfăşoară pe parcursul a trei zile, este dedicat tinerilor militanţi şi simpatizanţi ai AUR şi va prilejui lansarea organizaţiilor de tineret, studenţi şi femei ale partidului.
Simpatizanţii AUR vor participa la prezentări, sesiuni de training şi discursuri ale unor personalităţi publice care vor conferenţia pe teme de politică, identitate naţională, comunicare şi management organizaţional, printre care Marian Munteanu, Sarmiza Andronic, Dan Puric, Gheorghe Piperea, Cosmin Corendrea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ