Simona Bucura Oprescu: Trebuie să-i scoatem pe români de sub salariul minim

| 07 iun, 18:26


Ministra Muncii Simona Bucura Oprescu a participat la sesiunea special a Consiliului Naţional al Blocului Naţional Sindical (BNS). Ea a spus că în România sunt circa 800.000 de români plătiţi cu salariul minim şi a subliniat că instituţia nu va finaliza legea salarizării înaintea de a mai avea încă o consultare cu sindicaliştii.

 

„Trebuie să-i scoatem pe români de sub salariul minim. Îmi doresc să asigur predictibilitate de-acum înainte. Totodată, avem nevoie de o piaţă a muncii puternică pentru a putea susţine salariile şi pensiile” a declarat Simona Bucura Oprescu, conform postării pe pagina de Facebook a BNS.
Prin noua lege a salarizării, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pregăteşte diminuarea discrepanţelor mari care există astăzi cu privire la salarizarea celor care lucrează în sistemul bugetar.
Totodată, Simona Bucura Oprescu a dat asigurări că Ministerul Muncii nu va finaliza legea salarizării înainte de a mai avea încă o dată o consultare cu sindicaliştii.
„Nu vom face asta din birou, plecând de la faptul că dacă v-am consultat în etapa preliminară este suficient. Nu. Deci, înainte de a avea forma pe care să o înaintăm în Guvern pentru a fi aprobată, încă o dată, atât cu reprezentanţii ministerelor care sunt angajatori, dar şi cu dumneavoastră, reprezentanţii salariaţilor, încă o dată vom vedea proiectul, de aşa manieră încât lucrurile să fie clare”, a punctat Oprescu.
Preşedintele BNS, Dumitru Costin a declarat că ANOFM şi Inspecţia Muncii sunt două instituţii ce trebuie îmbunătăţite urgent. De asemenea, este necesară existenţa unui parteneriat între insituţiile statului, angajatori şi reprezentanţii lucrătorilor, sindicate, pentru a putea gestiona problemele şi de a extinde formarea angajaţilor pentru a avea salarii decente.
La sesiunea specială, Simona Bucura Oprescu, a ascultat toate situaţiile cu care se confruntă sindicatele în ţară, în relaţia cu angajatorii sau cu instituţiile statului şi a dat asigurări că în perioada următoare va lua măsurile necesare pentru îmbunătăţirea dialogului social şi a respectării drepturilor lucrătorilor, mai precizează sursa citată.
Guvernul a aprobat, joi, hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.700 lei lunar, începând cu data de 1 iulie 2024, faţă de 3.300 lei cât este în prezent.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ