Simona Halep a câştigat al doilea turneu WTA în opt zile

| 22 iun, 2013

După ce sâmbăta trecută a câştigat turneul de tenis de la Nurnberg, Simona Halep şi-a trecut în palmares al doilea titlu WTA, fiind prima jucătoare din România de după 1989 care reuşeşte să câştige două trofee consecutive în circuitul WTA. Simona a trecut de belgienca Kirsten Flipkens (cap serie 4, locul 20 în lume)  cu scorul de 6-4, 6-2 în finala turneului de la s-Hertogenbosch (Olanda).

Jucătoarea română de tenis Simona Halep (nr. 45 WTA) continuă sezonul excepţional 2013, adjudecându-şi al doilea titlu, consecutiv, după 1 oră şi 12 minute de joc efectiv. Forma deosebită a constănţencei i-a permis să-şi domine adversara, mai experimentată şi mai bine clasată, cu 25 de locuri, în ierarhia mondială.

Disputat pe iarbă, cu premii totale de 235.000 dolari, turneul olandez i-a adus jucătoarei românce 280 de puncte WTA şi un cec de 32.253 euro.

Născută la Constanţa pe 27 septembrie 1991, Simona Halep se află în cel mai bun sezon din cariera ei, obţinând cu o săptămână în urmă, la Nurnberg (Germania) primul ei titlu în circuitul profesionist WTA, după 6-3, 6-3 în faţa germanei de origine bosniacă Andrea Petkovic. Acest prim succes final a venit după 3 finale în WTA, de 2 ori la Fes, în Maroc, şi o dată la Bruxelles. De altfel, în 2013, ea a reuşit să treacă de 1 milion de euro câştiguri din premii în cariera profesionistă.

La turneul olandez de la s-Hertogenbosch, Halep a avut un parcurs excelent, după ce a pierdut doar un set, în partida inagurală, învingându-le pe rând pe Annika Beck (Germania), cu 6-1, 2-6, 6-3, Roberta Vinci (Italia, principala favorită), cu 6-0, 6-1, Lesia Ţurenko (Ucraina), cu 6-3, 6-1, şi, în semifinale, pe favorita nr. 3, Carla Suarez Navarro (Spania), 6-3, 6-2.

Calificată, evident, direct pe tabloul principal la Wimbledon, turneul de Mare Şlem care începe duminică, Simona Halep o are adversară în primul tur pe Olga Govorţeva (Belarus).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ