Simona Halep a câştigat turneul WTA de la Moscova, al cincilea din carieră

| 20 oct, 2013

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a câştigat al cincilea său turneu din carieră, duminică, după ce a învins-o pe australianca Samantha Stosur (N. 7), cu 7-6 (1), 6-2, în finala turneului WTA de la Moscova, dotat cu premii totale de 795.707 dolari.

Simona Halep a început foarte bine, cu un break, a avut 3-1, dar apoi Stosur a reuşit o revenire şi a preluat conducerea cu 4-3. Cele două au mers cap la cap până în tiebreak, chiar dacă jucătoarea antrenată de Adrian Marcu a beneficiat de numeroase şanse de break (5 mingi la 3-4 şi 3 la 4-5). În tiebreak, jucătoarea constănţeană nu a lăsat nicio şansă adversarei sale şi s-a impus cu 7-1, adjudecându-şi primul set, transmite Agerpres.

Simona Halep se va alege cu 132.470 dolari şi 470 puncte WTA.

Cea mai bună jucătoare română a momentului a început cu stângul setul al doilea, după ce Samantha Stosur reuşit breakul la primul ghem, dar a revenit apoi şi a restabilit egalitatea, 1-1. Halep şi-a făcut în continuare jocul său, a reuşit un nou break (3-1), apoi scorul a devenit 5-2, câştigând setul cu 6-2 şi meciul după o oră şi 42 de minute.

Simona, cap de serie nr. 5, a trecut la Moscova, pe rând, de Magdalena Rybarikova în optimi (6-2, abandon al slovacei), şi de rusoaicele Alisa Kleibanova (6-1, 6-1, în sferturi) şi Anastasia Pavliucenkova (6-2, 6-1 în semifinale).

Halep a mai câştigat anul acesta patru turnee, la Nuernberg, 's-Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven, după ce pierduse finalele de la Bruxelles (2012) şi Fes (2010, 2011). De asemenea, Simona Halep a jucat duminică a opta sa finală în circuitul WTA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ