Ministrul Transporturilor: Greva de la ROMATSA a fost ANULATĂ

| 31 aug, 15:58

Greva generală a controlorilor de trafic aerian, care era programată pentru marţi, a fost anulată, după ce sindicaliştii şi conducerea ROMATSA au ajuns la un acord, luni după-amiază.

"Mâine (marți, 1 septembrie — n. r.), greva nu va mai avea loc. E anunțat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problemă", a spus șeful de la Transporturi, potrivit Agerpres.

Controlorii de zbor au anunțat, în urmă cu o săptămână, că intră în grevă generală marți, 1 septembrie, începând cu ora 11,00, fiind nemulțumiți de conducere și de faptul că nu au contract colectiv de muncă.

Regia ROMATSA a depus, în data de 25 august, la Tribunalul București, solicitare pentru constatarea nelegalității grevei angajaților, solicitare care, însă, a fost respinsă vineri de Tribunal. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Vineri, 28 septembrie, Ion-Aurel Stanciu și-a dat demisia din funcția de director general al ROMATSA, motiv pentru care ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat sindicatului și conducerii regiei continuarea negocierilor, semnarea contractului colectiv de muncă și renunțarea la grevă.

Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian — ROMATSA se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor. ROMATSA are statut de regie autonomă autofinanțată de importanță națională, deține monopolul natural al serviciilor de trafic aerian și nu primește de la bugetul statului sume pentru realizarea obiectului de activitate sau pentru realizarea programului de investiții și dezvoltare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ