Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate protestează faţă de legea salarizării

| 06 iun, 12:45

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) protestează marţi în faţa Palatului Parlamentului, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării unitare, care prevede pentru soldaţii români un salariu de bază de 704 lei.

 

"Protestăm astăzi (marţi n.r.) mai mult pentru aliaţii noştri. Ca să înţelegeţi fenomenul, aşa-zisul proiect al salarizării unitare a fost făcut de mafiile a două ministere, respectiv Ministerul Muncii şi Ministerul Apărării. (...) În momentul în care dai mafioţilor dreptul de a angaja pe cine vor şi de a-i salariza cum vor, nepoate, netoate, fini şi aşa mai departe, s-a terminat cu statul de drept", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele SCMD, Mircea Dogaru.

De asemenea, liderul sindical a mai adăugat că soldaţii români sunt trimişi să moară în ţări străine, pentru un salariu de bază de 704 lei.

"În ceea ce priveşte grila de salarizare, au dreptate majoritatea sindicatelor. Deci culmea, culmilor, la noi juriştii şi finanţiştii au făcut grila pentru sistemul militar, dar trimitem în continuare soldaţii să crape pentru interese străine, cu salariu de bază 704 lei, poate ceva mai mult, 900 de lei, la SRI şi la Interne, adică jandarmii. (...) Oricum, în perioada teatrelor de operaţie, perioada aceea nu este luată în calcul ca vechime, asta dacă vor apuca vreodată să iasă la pensie. Ei nu beneficiază de nimic, pentru că aşa au decis domnii care fac strategii din birouri. Toată nenorocirea din sistemul militar vine din interiorul sistemului militar. Aţi vrut mercenari, plătiţi-i ca atare, nu vă mai bateţi joc de ei! Dacă ei mor sau rămân schilozi ce se întâmplă cu copiii lor? (...)", a adăugat Dogaru.

Liderul sindical a precizat că protestul se va derula până la ora 18:00.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ