Sindicatul Hidrosind continuă războiul cu fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza

| 30 aug, 2013

Fostul administrator al Hidroelectrica, Remus Borza, a concediat ilegal sute de salariaţi ai companiei, printre care şi angajate aflate în concediu prenatal sau de îngrijire a copilului, iar unii dintre salariaţi au câştigat deja în instanţă şi urmează să primească toate drepturile prevăzute în contractul colectiv de muncă, se arată într-un comunicat al Hidrosind,

'Filiala Hidroelectrica Hidrosind ia act de rezoluţia Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti de începere a urmăririi penale pentru domnul Borza Remus, fost administrator judiciar al insolvenţei Hidroelectrica, actual Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al acestei societăţi. Considerăm această rezoluţie ca fiind un prim pas spre normalitate în sancţionarea abuzurilor săvârşite de administraţia Borza - Vulpescu la Hidroelectrica', potrivit comunicatului.

Sindicaliştii din companie spun că au semnalat în mod repetat opiniei publice şi factorilor de răspundere aceste abuzuri, iar pentru unele dintre ele au înaintat plângeri penale: presiunile şi şantajul asupra liderilor de sindicat, contractele încheiate de administratorul judiciar cu propria casă de avocatură, hotărârea Consiliului de Administraţie al Hidroelectrica prin care a fost cerută declanşarea procedurii insolvenţei.

Remus Borza a confirmat joi seară faptul că a fost pus sub urmărire penală pentru infracţiunea de conflict de interese.

Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale întocmite pe 8 iulie, procurorii îl acuză pe Remus Borza că, în perioada când era administrator judiciar al companiei Hidroelectrica, a direcţionat către societatea sa de avocatură contracte de asistenţă juridică, plătite de Hidroelectrica.

Borza susţine  insa că a încredinţat firmei sale apărarea casei de avocatură Euro Insol, nu a Hidroelectrica, în 75 de contestaţii depuse la intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. El a afirmat că de un conflict de interese poate fi acuzată doar o persoană ce exercită o funcţie publică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 sep, 2013
virgil
este foarte usor sa distrugi ce este bun facut, dar este foarte greu sa faci sau sa pui ceva in loc sa functioneze ; multi se pricep la asa ceva inclusiv a.r.borza. auzi salariu de 50.000 euro/lunar pentru firma lui care distruge sistemul energetic national. stie domnia sa in citi ani se pregateste un salariat in sistemul hidro ? nu cred. sfatuitorii l-au bagat pe interzis. asa-i trebuie ca ie tare in gusa. nu -i plac in general oamenii ca de pina acuma avea daca se grabea si nitcai nepoti. dar cu cine sa stai ? gudbai adriane ......

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ