Singurele metode REALE de a scăpa de grăsime

| 15 feb, 2014

Poti scapa de grasime doar prin patru metode. Restul sunt minciuni. Grasimea inseamna energie. Corpul stocheaza energia sub forma de grasime. Indiferent din ce provine (exces de grasimi, carbohidrati sau amandoua), exista doar patru metode pentru a slabi cu adevarat.

Cum vine grasimea in corp stim (prin excesul alimentar). Aici mai exista si solutia “chirurgiei bariatrice”. Se modifica (a se citi “taie”) tubul digestiv (stomac, intestin) pentru a opri aportul (desigur, si alte beneficii metabolice). Partea proasta e ca unii reusesc sa manance mult si dupa aceasta interventie. Suficient de mult nu doar ca sa se opreasca din slabit ci chiar sa se ingrase la loc, scrie nutriţionistul Cristian Mărgărit pe blogul personal.

1. Cresterea catabolismului si a consumului energetic de repaos. Arzi grasime si cand stai degeaba.

Este consumatorul principal, presupune: masa musculara mare (se face cu antrenamente cu greutati), antrenamente intense (genereaza consum si 2-3 zile dupa antrenament, pentru refacerea musculara), insulina tinuta la minim (deci aport mic/mediu de carbohidrati), tiroida tinuta la maxim (suficient iod in dieta, plante cu efect stimulator), hormonul de crestere la maxim (evitarea carbohidratilor seara, antrenamente intense, cu pauze mici intre serii), testosteronul la maxim, estrogenul si prolactina la minim (alimentatie antiestrogenica si evitarea pastilei anticonceptionale). Grija mare la catecolamine si cortizol, sa nu arzi muschi, piele si oase in loc de grasime. De preferat fara “pseudo terapie de substitutie”.
Doar in dieta ketogenica putem pune si creierul ca un contributor semnificativ la consumul de grasime. In alte diete este nevoie sa mancam carbohidrati pentru a-l hrani. Si e foarte greu sa stii exact cat, chiar mai greu sa te abtii de la a manca prea multi. Niste analize hormonale sunt binevenite inainte, in timpul si dupa un regim de slabire. Mai ramane sa gasesti pe cineva care sa stie sa le interpreteze corect.

2. Termogeneza. Energia este eliberata din corp sub forma de caldura. Ca la un calorifer.

Pentru a tine temperatura corpului constanta producem caldura (ficat, muschi). Expunand corpul la frig in mod calculat inducem o productie suplimentara de caldura, prin care pierdem energie. Are avantajul ca stimuleaza si tiroida, mai ales intr-un regim low-carb sau ketogenic. Exista si solutia suplimentelor sau medicamentelor cu efect termogenic. Din pacate au efecte secundare negative si streseaza inutil corpul. Trebuie folosite cu mare atentie. Partea delicata este ca toleranta la frig este afectata de alimentatia proasta, stress, imunitatea scazuta, circulatia proasta, inflamatia cronica. Situatia in care se afla mai toti oamenii moderni. Temperatura corpului este si o indicatie a supraantrenamentului (ca sa nu mai vorbim de boli), asa ca monitorieaza valorile in fiecare dimineata.

3. Lucrul mecanic. Miscare. Muti obiecte grele, propriul corp sau pe al altcuiva.

Totusi, nu te lua dupa “tabele cu consumul caloric”, afisajul benzii de alergat sau dupa afirmatiile instructorului preferat. In realitate arzi mult mai putin decat iti place sa crezi, mai ales daca faci cardio in joaca sau iti verifici pagina de facebook intre doua serii de impins de la piept, lunea.

Citeşte pe larg aici.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 feb, 2014
ioan
Singurele metode verificate de a scapa de grasime au fost sejururile la centrle Spa de 5 stele de la Auschwitz, Birkenau, Dachau,....

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ