Soția consulului României la Ankara: Ne este pusă viața în pericol! Domnule ministru, ce încercați să faceți cu noi?

| 10 mar, 18:07

Scandalul în care este implicat șeful secției consulare a Ambasadei României la Ankara, Cristian Radu, ia proporții.

După ce miercuri a apărut o înregistrare făcută de Radu care îi are ca protagoniști pe șeful Corpului de Control, Silviu Barbu, și pe directorul Departamentului Consular, Bogdan Stănescu, joi, soția acestuia a reacționat și susține că MAE a trimis la Ankara o echipă care i-a înlocuit încuietoarele de la secția consulară.

Pe lângă acest lucru, s-a purces la punerea unui lacăt cu lanț la ușă și la oprirea sistemului de supraveghere video.

"Ne este pusă viața în pericol! Fiul meu, care are doar 3 ani, e una dintre victimele cele mai importante ale acestei situații", a spus soția diplomatului, potrivit știripesurse.

Într-o postare pe Facebook, soția consulului a scris că miercuri, bărbatul a fost chemat la ambasadă, iar când "a revenit la Secția Consulară a găsit doi domni cu un laptop umblând la panoul de comandă unde se află camerele și alarma clădirii. Aceștia nu s-au prezentat. Seara în jurul orelor 22 la revenirea din oraș, soțul meu a vrut să meargă să pornească sistemul de încălzire care se afla în incinta Secției Consulare, noi ca familie locuind la parterul clădirii. Pe grilajul Secției Consulare era pus un lanț cu lacăt, iar iala de la ușă era schimbată.  La intrarea în locuință am remarcat că sistemul de monitorizare video și alarma nu funcționează acestea fiind oprite total deși acestea au funcționat în permanență încă de la sosirea aici".

Într-o intervenție pentru Știrile B1 TV, Gabriela Radu a afirmat că "soțul meu a informat pe șeful său în ierarhie, ministrul Afacerilor Externe și pe premierul Dacian Cioloș. De două săptămâni au fiecare o sesizare a soțului cu toate lucrurile care se întâmplă aici și presiunea pusă pe familia noastră. Domnule ministru, domnule premier, executări în familia diplomaților? O familie cu un copil mic de nici trei ani? Se pun lacăte pe uși, se schimbă lacăte, se oprește alarma din casă".

Femeia precizează că în casa în care se află acum, "după orele 17 nu avem pază, ci doar camere de luat vederi și această alarmă. Există un gard de jumătate de metru care poate fi sărit oricând".

"Dacă dispuneți, domnule ministru, să se pună lacăt pe ușă, să vă comportați precum ca un infractor și să ne lăsați fără sistem de camere de luat vederi și alarmă într-o țară unde au loc atentate... Nu sunt atât de liniștită. Aseară, în calitate de mamă a unui copil de trei ani, nu am putut să dorm pentru că nu am știut ce mă așteaptă", a continuat aceasta.

"Domnule ministru, ce încercați să faceți cu noi? Profitați că am îndrăznit să plătim o casă de avocatură ca să dăm instituția în judecată pentru că am considerat că soțul meu e un om integru, cinstit?", a conchis Gabriela Radu.

Deocamdată, poziția MAE este că "persoana în cauză a fost notificată asupra rechemării în data de 22 februarie 2016 termenul stabilit și comunicat pentru încheierea misiunii fiind 14 martie 2016. Astfel, consulul a avut la dispoziție o perioadă de 20 de zile pentru pregătirile necesare revenirii în țară. (...) Până la acest moment, consulul a refuzat explicit, inclusiv prin mesajele transmise în spațiul public, efectuarea acestei obligații de serviciu, destinată asigurării continuității activității consulare în slujba cetățenilor".

"Un alt angajat MAE a fost desemnat să preia îndatoririle pe linie consulară la Ankara", au anunțat reprezentanții ministerului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ