Sobolewski (BVB): Românii nu plasează economiile în instrumente financiare comparativ cu alte ţări mai dezvoltate

| 15 mai, 19:35

Românii nu plasează economiile lor în instrumente financiare comparativ cu alte ţări mai dezvoltate din regiune, iar din acest motiv am propus o Zi Naţională a Investiţiilor, a declarat, luni, Ludwik Sobolewski, director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul evenimentului "Banii Tăi Expo", organizat pe terasa Promenada Mall din Bucureşti.

"Am propus să avem Ziua Naţională a Investiţiilor şi vrem chiar să avem o lege despre asta. Suntem convinşi că educaţia economică şi cultura financiară fac parte din cultură, în general. Cred că Bursa de Valori Bucureşti reuşeşte să se poziţioneze ca o piaţă care oferă multe ocazii şi oportunităţi pentru toate categoriile de investitori. Îi invităm pe toţi să vadă care sunt oportunităţile oferite pe piaţa de instrumente financiare şi acesta este scopul Zilei Naţionale a Investiţiilor", a spus Sobolewski. 

La rândul său, Lucian Anghel, preşedintele BVB, a spus că România ar trebui să aibă "Prima investiţie", aşa cum există "Prima Casă" sau "Prima maşină". 

"Aşa cum avem Prima Casă" sau "Prima maşină", aşa cred că ar trebui să avem şi prima investiţie. Avem nevoie de o zi naţională care să fie formalizată. Există o petiţie online, primainvestiţie.ro. Puţini oameni ştiu că dacă ar fi investit undeva la începutul anului 2012 o sumă de 100 de euro, în prezent ar fi avut mai mult de 200 euro dacă ar fi investit în principalele acţiuni listate la bursă. BVB a lansat un apel public de înscriere a proiectelor inovatoare în domeniul educaţiei financiare realizate în special de fundaţii, asociaţii sau persoane fizice. Am primit deja aproape 20 de aplicaţii. Odată acceptate, iniţiativele vor fi incluse proiectul Zilei naţionale a investiţiilor şi vor primi sprijinul BVB şi al partenerilor pentru creşterea gradului de educaţie financiară", a arătat Anghel. 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) organizează luni, sub umbrela Zilei Naţionale a Investiţiilor, singurul târg de servicii financiare şi educaţie din ţară "Banii Tăi Expo", pe terasa Promenada Mall din Bucureşti. 

În cadrul acestui eveniment, bucureştenii vor avea acces la brokeri şi administratori de fonduri de investiţii, vor putea participa la seminarii gratuite de educaţie financiară, dar vor putea beneficia şi de consultanţă financiară personalizată. 

De asemenea, în cadrul târgului vor fi organizate ateliere speciale de educaţie financiară pentru copii. 

Printre expozanţi se numără Grupul Financiar Banca Transilvania, Depozitarul Central, OTP Asset Management România, Raiffeisen Bank, Prime Transaction şi Tradeville. 

În cadrul târgului va avea loc o expoziţie inedită care include imagini vechi şi documente de arhivă din 1882 până în prezent furnizate de Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi agenţia de ştiri AGERPRES. 

Expoziţia de fotografie, dedicată împlinirii a 135 de ani de bursă în România, va conţine imagini şi articole de la înfiinţarea bursei în România până în prezent şi va fi disponibilă pe parcursul celor două zile, în cadrul "Banii Tăi Expo". 

BVB, alături de partenerii săi din sectorul financiar, susţine instituirea Zilei Naţionale a Investiţiilor în fiecare an pe 15 mai, parte a celui mai ambiţios proiect naţional demarat de o bursă europeană pentru creşterea gradului de educaţie financiară. 

În acest an, BVB a pregătit o serie de iniţiative şi evenimente menite să încurajeze investiţiile românilor şi să contribuie la creşterea nivelului de educaţie financiară. 

Pe 15 mai, cei interesaţi sunt invitaţi la deschiderea oficiala a şedinţei de tranzacţionare şi pot încerca clopoţelul bursei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ