Sondaj CCSB: Pompierii şi Armata în topul încrederii la români

| 26 apr, 2013

Românii au cea mai mare încredere în Pompieri şi în Armată, dintre instituţii, în timp ce fondatorul SMURD Raed Arafat este de departe personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere . Dintre politicieni, Sorin Oprescu şi Victor Ponta sunt cei mai bine plasaţi.

În ceea ce priveşte instituţiile, pompierii se bucură de încrederea a 92% dintre cei intervievaţi. Aceştia sunt urmaţi îndeaproape de armată, care beneficiază de încrederea a 80% dintre respondenţi. Pe locul trei se află Biserica, cu 68%, în timp ce NATO se plasează pe locul patru, cu 57 % dintre opţiuni.

Instituţiile politice ocupă ultimele locuri, Guvernul si Presedinţia aflându-se la egalitate cu o cotă de încredere de câte 26% , în timp ce Parlamentul, cu 18%, şi partidele politice, cu 13%, sunt codaşe, se arată în sondajul preluat de evz.ro.

In ce priveste personalitatile, Raed Arafat conduce detasat in topul increderii, cu o cota de 72 la suta, fiind urmat de Mugur Isărescu, cu 53 %. Sorin Oprescu si Victor Ponta îi urmează, aceştia fiind cei mai bine plasaţi politicieni. Cei doi sunt urmaţi de doi liberali, in ordine Klaus Iohanis şi Călin Popescu Tăriceanu. Crin Antonescu se află abia pe locul şapte în topul încrederii, cu o cotă de 30 % în rândul celor care au răspuns sondajului, la egalitate cu Mircea Geoană.

Preşedintele Traian Băsescu se bucură de o cotă de încredere de 23 %, în timp ce Dan Voiculescu şi Emil Boc se situează la egalitate - câte 20%.

În ce priveşte activitatea de până în prezent a membrilor Guvernului, cel mai apreciat este premierul Victor Ponta, de activitatea căruia 60% dintre respondenţi s-au declarat multumiţi, în timp ce 37 % au avut o parere proastă.

Pe urmatoarele locuri se afla ministrul Apararii, Mircea Duşa, a cărui activitate a fost apreciata de 43% dintre cei care au răspuns studiului, fiind urmat de ministrul Muncii ,Mariana Câmpeanu, cu 42%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ