Sondaj: Crin Antonescu cade sub Klaus Iohannis, Voiculescu – sub Daniel Constantin

| 19 apr, 2013

Dacă evoluțiile continuă pe același trend, nu trebuie exlusă ipoteza în care, din rival al Ponta, Iohannis va ridica pretenții să fie candidatul USL la președinție, în locul lui Antonescu.

Un sondaj realizat în perioada 12-16 aprilie de CSCI relevă faptul că liderul PNL, Crin Antonescu, și președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, au ajuns să beneficieze de mai puțină încredere decât protejații lor, Klaus Iohannis, respectiv Daniel Constantin.

Astfel, președintele PNL beneficiază de multă și foarte multă încredere din partea a 29% din alegători, în timp ce primarul din Sibiu are o cotă a încrederii de 34%. De asemenea, Daniel Constantin se bucură de încrederea a 23% dintre alegatori, în timp ce Dan Voiculescu nu are o cotă mai mare de 18%.

În ceea ce îl privește pe liderul liberal, putem vorbi despre o confirmare a uzurii sale din ultimele luni, iar continarea acestui trend îi poate periclita serios șansele la alegerile prezidențiale din 2014. Deși intenția aducerii lui Iohannis în PNL a fost evident aceea de a crea o contrapondere la Victor Ponta, principalul perdant al acestei mișcări politice pare să fie tocmai Crin Antonescu. Dacă evoluțiile continuă pe același trend, nu trebuie exlusă ipoteza în care, din rival al Ponta, Iohannis va ridica pretenții să fie candidatul USL la președinție, în locul lui Antonescu. De altfel, avantajele lui Iohannis nu țin doar de imagine, ci de faptul că primarul din Sibiu are relații solide în plan extern și uși deschise acolo unde Crin Antonescu mai poate spera cu greu să ajungă.

În cazul lui Dan Voiculescu, atrage atenția și plasarea acestuia sub pragul de încredere de care beneficiază principalul său adversar politic, Traian Băsescu, nu doar sub Daniel Constantin. Treptat, publicul pare să se orienteze către un politician mai tânăr, care poate da o nouă față PC și care nu este perceput ca un politician al trecutului sau ca un politician corupt.

Lideri absoluți ai încrederii de care beneficiază din partea populației rămân Mugur Isărescu, Sorin Oprescu și Victor Ponta, cu procente între 53% și 41%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ