Sondaj CSCI: Cei mai mulţi dintre români preferă PSD la europarlamentare

| 27 dec, 2013

PSD ar obţine 41% din intenţiile de vot ale românilor în alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor, clasându-se pe primul loc cu 14 mandate, relevă datele unui sondaj de opinie al CSCI realizat în perioada 18-22 decembrie, difuzat vineri.

Pe poziţia a doua s-ar situa PNL (19%), urmat de PDL (17%), UDMR (6%), PPDD (6%) şi MP (5%). 

Conform studiului, la europarlamentare primează votul politic. Făcându-se o simulare pe mandate, potrivit CSCI, PSD ar obţine 14, PNL - şapte, PDL - şase, UDMR - două, PPDD - două, MP - unul.

Respondenţii la interviurile CSCI plasează activitatea europarlamentarilor PSD pe primul loc. La întrebarea ce notă aţi acorda europarlamentarilor PSD (de la 1-10) media s-a plasat la nivelul 6. Pe prima poziţie în acest top se află Corina Creţu, care a obţinut nota 6,9, urmată de Daciana Sârbu cu nota 6,6. În cadrul PNL, nota medie obţinută de europarlamentari după cei cinci ani de mandat este de 5,8, în timp de PDL - 5,3, se menţionează în studiul CSCI transmis AGERPRES. 

Sondajul, realizat de CSCI la solicitarea Fundaţiei Multimedia, a inclus 1.123 de interviuri în rândul populaţiei adulte neinstituţionalizate. Eroarea tolerată este 3%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Tag-uri: alegeri, CSCI, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ