Sondaj: Două treimi dintre români cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită

| 26 mar, 2014

Marea majoritate a românilor cred că lucrurile merg într-o direcţie greşită în România, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

Conform datelor studiului sociologic, date publicităţii miercuri, 74% dintre respondenţi cred că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită şi numai 20% cred că direcţia este bună.

Potrivit sondajului IRES, 40% dintre cei chestionaţi cred că România este total nesigură în ceea ce priveşte siguranţa locului de muncă, iar 34% cred acelaşi lucru referitor la realizarea unui trai decent. De cealaltă parte, 8% dintre respondenţi cred că România este foarte sigură în ce priveşte locul de muncă şi 6% în ce priveşte traiul decent.

Românii cred în cea mai mare proporţie (58%) că România este foarte sigură în ce priveşte dreptul de a alege, în timp ce referitor la libertatea cuvântului, 37% consideră că România este foarte sigură.

Sondajul IRES a fost realizat în perioada 3-4 martie, pe un eşantion probabilist, multistratificat de 1.657 de persoane, şi cu o eroare maximă tolerată de ± 2,5%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ