Sondaj IMAS. PSD, la un minim istoric. PNL şi Alianţa 2020 USR PLUS, luptă strânsă pentru primul loc

| 05 apr, 13:01

PNL şi Alianţa 2020 USR PLUS s-ar clasa primele la următoarele alegeri europarlamentare, arată ultimul sondaj realizat de IMAS la comanda Europa FM. PSD s-ar clasa de abia pe locul trei, cu o intenţie de vot de aproape 20%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul European, PSD ar strânge doar 21,5% din voturi, potrivit ultimului studiu al IMAS pentru Europa FM. Social-democraţii, care la ultimele alegeri parlamentare au luat aproape 45%, au ajuns la un minim istoric.    Cot la cot în ceea e priveşte intenţia de vot sunt PNL şi Alianţa USR-PLUS, ambele având 25,2% intenţie de vot. Pe locul al patrulea ar fi partidul lui Tăriceanu, cu 12,7%, în timp ce Pro România, formaţiune condusă de Victor POnta ar obţine 11,2%.    Printre partidele care a rmai trece pragul electoral ar mai fi doar UDMR, care are o intenţie d evot de 5,1%, în timp ce PMP e sub prag, cu 4,7%.

 

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM pe un eşantion de 1010 persoane cu vârste de 18 ani şi peste, în perioada 18martie – 3 aprilie 2019. Interviurile au fost realizate prin telefon,utilizând metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).   Marja de eroare este de +/- 3,1%. Eşantionul este probabilist, multistratificat, cu extragere aleatoare a persoanei.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ