Sondaj: Popularitatea lui Klaus Iohannis și a PNL, în scădere în București

| 30 mar, 10:52

Cei mai mulți dintre bucureșteni sunt nemulțumiți de felul în care președintele Klaus Iohannis conduce țara, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) la comanda SAR (Societatea Academică din România), informeazăromâniacurată.ro.

Astfel, întrebați dacă aprobă sau nu felul în care șeful statului își face treaba, 27.5% dintre bucureștenii chestionați au apreciat că Iohannis face o treabă bună, în timp ce 38% s-au declarat nemulțumiți de activitatea președintelui.

În ceea ce privește percepția asupra nivelului corupției de după ultimele alegeri prezidențiale, 43% dintre respondenți consideră că acesta a crescut, 12% sunt de părere că nivelul corupției din România a scăzut, în timp ce 41 la sută care spun că a rămas la fel.

Cât despre apropierea față de o anumită ideologie politică, majoritatea bucureștenilor (57%) sunt de părerea că orientarea spre stânga sau drepta nu are importanță, doar 18% se declară a fi de dreapta, iar 21% sunt de stânga.

Dacă s-ar organiza acum alegeri pentru Consiliul General al Municipiului București, PNL ar obține doar 26% dintre voturile locuitorilor Capitalei, faţă de 35 la sută pentru PSD. De asemenea, potrivit rezultatelor sondajului,  Uniunea Salvaţi Bucureştiul a lui Nicuşor Dan ar fi singura formațiune politică nouă care ar intra Consiliul General al Capitalei.

Sondajul a fost realizat în perioada 9 – 18 martie 2016, pe un eşantion de 1090 de respondenţi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ