Sondaj: PSD ar obţine 38% la parlamentare, PNL - 30%, USR - 9%

| 05 oct, 11:39

Partidul Social Democrat se plasează pe primul loc în preferinţele electoratului, urmat de Partidul Naţional Liberal şi Uniunea Salvaţi România, potrivit unui sondaj realizat de Agenţia de Rating Politic la comanda PNL.

Conform datelor cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 38% din repondenţi ar vota PSD, 30% - PNL, 9% - USR, 5,5% - ALDE, 5% - UDMR şi 4% - PMP. 

La întrebarea cu răspuns liber "Cine aţi dori să fie primul ministru al României după alegerile parlamentare din decembrie?", cel mai mare procent l-a întrunit Victor Ponta - 23%, urmat de Dacian Cioloş - 22%, Călin Popescu-Tăriceanu - 6%. Cei mai mulţi subiecţi - 33% - nu au dorit să răspundă la această întrebare sau au răspuns că nu ştiu. 

Totuşi, 44,5% din cei intervievaţi au indicat faptul că guvernul tehnocrat este o soluţie bună pentru România, faţă de doar 43,% care consideră că reprezintă o soluţie proastă. 

Potrivit analizei sociologice, PNL este susţinătorul principal al Guvernului Cioloş, 57% dintre subiecţii chestionaţi exprimând o astfel de opinie, faţă de doar 9,5% care apreciază că PSD joacă acest rol. 

Pe de altă parte, 65% dintre repondenţi apreciază că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 28% susţin contrariul. 

În ceea ce priveşte încrederea în instituţii, Armata se află primul loc, cu o cotă de 91%, urmată de biserică, UE şi NATO, fiecare cu o cotă de 71%, Poliţie şi BNR - ambele cu 71%, DNA - 63%. Pe listă mai sunt alte şapte instituţii cu cote diferite de încredere, ultimele două fiind Parlamentul - 31,5% şi partidele politice - 26%. 

Sondajul a fost realizat telefonic, în perioada 17 - 24 septembrie 2016, pe baza a 1.170 interviuri la nivelul populaţiei adulte a României. Marja de eroare este de plus/minus 2,9%, la un nivel de încredere de 95%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ