Sondaj: PSD va ieşi întărit în urma conflictului din interiorul USL

| 22 mai, 2013

În urma conflictului din interiorul Uniunii Social Liberale, 45% dintre respondenţi consideră că Partidul Social Democrat va ieşi întărit, în timp ce doar 19% cred că PNL ar ieşi întărit, conform sondajului realizat de Centrul de Studii si Cercetări Infopolitic (CSCI).

Studiul arată că 55% din respondenţi consideră că USL va rezista cel puţin până la alegerile prezindeţiale din 2014, iar 34% sunt sceptici şi cred că USL se va destrăma înainte de alegeri. De asemenea, 65% dintre respondenţi au o părere proastă referitor la o posibilă rupere a USL ca urmare a conflictului declanşat de atacurile lui Sorin Roşca Stănescu, în timp ce 21% au o părere bună.

Ca urmare a atacurilor lansate de liberalull Sorin Roşca Stănescu la adresa USL, 62% cred că ar trebui exclus din PNL, iar 29% nu au o părere bună despre aceasta propunere de excludere.

De asemenea, 64% dintre respondenţi cred că membrii USLtrebuie să asigure linişte şi solidaritate la guvernare, păstrând criticile doar în interiorul USL.

În privinţa atacurilor senatorului liberal la adresa primului ministru, 70% dintre respondenţi au o părere proastă, doar 22% având o părere bună. 55% dintre respondenţi au auzit de perspectiva ruperii USL din cauza conflictului generat de Sorin Roşca Stănescu.

Sondajul a fost realizat de Centrul de Studii si Cercetări Infopolitic, care este un proiect iniţiat şi susţinut de Fundaţia Multimedia pentru democratie locală. Datele au fost culese în perioada 16 – 19 mai 2013, fiind realizate 1040 de interviuri la nivel naţional. Eşantionul este de tip multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor. Marja de eroare tolerată este de ± 3%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ