Sondaj: Românii preferă să fie conduşi de un lider autoritar

| 05 noi, 2013

Potrivit unui sondaj realizat de Fundaţia Multimedia, despre cum se raportează românii la democraţie, datele arată opinii contradictorii.

Astfel că, majoritatea consideră că exprimarea liberă este principala caracteristică a unui sistem democratic (54%), iar 85% sunt de acord că democraţia se realizează prin consens şi cred în implicarea socială a cetăţenilor (97%) şi în dreptul lor la protest (25%), aparent favorizând o cultură politică participativă.

Pe de altă parte, românii ar prefera un lider autoritar unei conduceri eterogene (60%) şi sunt foarte nemulţumiţi de democraţia din România (83%). Lipsa unor dezbateri publice pe aceste teme contribuie la această stare. diferenţele dintre regiuni sunt mai degrabă de nuanţă decât de direcţie.

Proiectul Inițiativă pentru societatea civilă, co-finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a fost derulat, de Fundația Multimedia pentru Democratie locală, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Operations Research.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ