Sondajul PDL spulberă speranţele taberei Blaga pentru prezidenţiale

| 13 mai, 2013

Revenirea lui Emil Boc după congresul PDL arată că cei care l-au votat pe Vasile Blaga îşi recunosc greşeala şi realizează că actuala conducere nu asigură un viitor partidului.

În cadrul PDL apele sunt  în continuare tulburi, iar spiritele din ce în ce mai agitate. Lupta dintre cele două tabere, Blaga şi Udrea, pare să nu se sfârșească nici la mai bine de o lună de când a avut loc congresul PDL. Vasile Blaga dă dovadă că nu este acel lider forte în jurul căruia să se coaguleze opoziţia din România sau chiar dreapta politică românească.

Însă, în ultimul timp am asistat la o revenire spectaculoasă în sânul PDL. Emil Boc, primarul Clujului şi fostul lider al PDL, a început să aibă tot mai des ieşiri în spaţiul public prin care şi-a asumat indirect rolul de lider al opoziţiei exercitate de PDL. Ieşirile lui Emil Boc nu au trecut neobservate de colegii săi de partid, care în acest moment par a regreta alegerea lui Vasile Blaga la conducerea partidului.

Aflându-se în căutarea unui candidat viabil la prezidențialele de anul viitor, cei din PDL au organizat un sondaj intern. Scopul era unul clar - acela de a vedea opţiunile membrilor de partid pentru candidatura la prezidențiale. Rezultatul este unul care a luat prin surprindere opinia publică, dar în special pe liderii PDL. Aşadar, în urma sondajului a rezultat că politicianul care se bucură de cea mai mare notorietate în partid este Emil Boc.

Rezultatul intern al PDL reprezintă o adevărată răsturnare de situaţie. După ce Emil Boc şi grupul care a condus PDL au fost daţi la o parte ca urmare a lipsei de eficiență şi a pierderii alegerilor locale, la nici un an distanţă Vasile Blaga reuşeşte să piardă încrederea celor din PDL. Această lipsă de încredere în Vasile Blaga îi face pe cei din PDL să îl reevalueze pe Emil Boc.

De asemenea, situaţia actuală a lui Vasile Blaga în PDL este una ingrată. Pe lângă faptul că Emil Boc e mai bine cotat decât el, în mandatul său PDL s-a depărtat de Traian Băsescu. Această mişcare a fost privită de unii dintre liderii democrat-liberalilor ca fiind o strategie greşită. Ieşirea la rampă a lui Emil Boc poate fi privită şi din perspectiva relaţiei PDL – Băsescu. Boc a fost preferatul lui Băsescu, iar la momentul actual poate fi factorul de restabilire a legăturilor dintre cele două părţi.

Situaţia din PDL este una complicată. Luptele interne fac ca partidul să nu conteze pe scena politică. Rolul de principal partid de opoziţie care ar fi trebuit să îi aparţină PDL-ului a fost luat de PPDD, care în primele luni ale anului a dat dovadă de o opoziţie reală faţă de actuala putere.

Revenirea lui Emil Boc după congresul PDL arată că cei care l-au votat pe Vasile Blaga îşi recunosc greşeala şi realizează că actuala conducere nu asigură un viitor partidului. Cu această formulă de conducere PDL va fi zdrobit în cursa pentru prezidenţiale, iar ruptura din cadrul partidului ar putea duce la dispariţia sa de pe scena politică românească.

Vasile Blaga nu reprezintă pentru cei din PDL un lider care să îi conducă spre câştigarea vreunor bătălii electorale, ci mai degrabă spre pierderea lor. Blaga a ajuns la ora actuală să caute modalităţi prin care să facă faţă furtunii din PDL. Lipsa unui candidat viabil la prezidențiale din partea grupului său l-ar putea face pe Blaga să caute în afara partidului un candidat.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ