SORIN APOSTU nu va fi eliberat condiţionat prin prisma lucrărilor ştiinţifice scrise în puşcărie

| 25 feb, 11:09

Fostul primar al municipiului Cluj Napoca, Sorin Apostu, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie, nu va fi eliberat condiţionat prin prisma lucrărilor ştiinţifice scrise în spatele gratiilor, a decis, joi, Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Bistriţa-Năsăud, Dana Ceuca, a declarat, că instanţa a admis contestaţia făcută de Direcţia Naţională Anticorupţie la decizia dată în 30 decembrie 2015 de Judecătoria Bistriţa, prin care s-a admis cererea de eliberare condiţionată, la propunerea comisiei de specialitate din cadrul Penitenciarului Bistriţa. 

Decizia Tribunalului este definitivă şi ea desfiinţează hotărârea Judecătoriei Bistriţa. În plus, s-a dispus reexaminarea de îndată a situaţiei fostului primar Sorin Apostu, ţinându-se cont de OUG 2/2016, prin care s-a suspendat prevederea în baza căreia, pentru fiecare lucrare ştiinţifică, fiecărui deţinut i s-au scăzut câte 30 de zile din pedeapsa primită. 

Potrivit datelor comunicate de către reprezentantul Penitenciarului Bistriţa, Cosmin Părăuan, lui Sorin Apostu i s-au redus 241 zile din pedeapsă pentru cele patru lucrări scrise pe perioada încarcerării şi pentru orele de muncă prestate. 

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv, în iulie 2014, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

Sorin Apostu primise, în iulie 2013, o pedeapsă de trei ani şi şase luni cu executare în urma unei decizii luate de Curtea de Apel Târgu Mureş, însă instanţa supremă a admis apelul DNA şi a mărit condamnarea la patru ani închisoare, la care a adăugat un spor de şase luni. 

Apostu a fost încarcerat, iniţial, la Penitenciarul Gherla, iar din 17 februarie 2015 a fost transferat la Penitenciarul Bistriţa.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ