Sorin Cîmpeanu: Experţii au decis că am respectat uzanţele universitare şi normele de etică şi deontologie

| 17 noi, 16:53

Fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, care a demisionat în urma unei acuzaţii de plagiat, prezintă, miercuri seară, concuziile a două rapoarte întocmite de specialişti care au apreciat că nu se poate vorbi despre plagiat în cazul cursului universitar pe care l-a predat.

 

”Prezint public rapoartele celor îndreptăţiţi legal şi profesional să se exprime şi să decidă asumat. Experţii au decis că am respectat uzanţele universitare şi normele de etică şi deontologie profesională. «Suportul didactic NU poate face obiectul unui presupus plagiat, nefiind şi nepretinzând a fi o creaţie ştiinţifică proprie»”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Sorin Cîmpeanu.
Acesta apreciacă că ”aceste rapoarte lămuresc fără echivoc lipsa de fundament a acuzaţiilor ce au ca obiect un suport didactic de uz intern, şi nu o teza de doctorat, aşa cum s-a dorit acreditarea publică a ideii”.
Ministrul a postat pe Facebook Raportul Comisiei de etică a USAMVB - entitate care funcţionează independent şi este îndrituită legal pentru analiză şi decizie în astfel de situaţii, dar şi Raportul unui Grup interuniversitar de experţi în domeniul ”Îmbunătăţirilor funciare”.
”Membrii acestui grup independent au fost desemnaţi de către instituţii academice din România, având în paralel şi calitatea de expert judiciar în domeniul în care sunt certificaţi academic. Aceşti experţi nu au nicio legătura instituţională cu USAMVB”, a main transmis Cîmpeanu.
Raportul Comisiei de etică, postat pe Facebook, concluzionează că ”lucrările analizare corespund scopului didactic propus”, iar cursul ”Îmbunătăţiri funciare...nu este rezultatul unui plagiat”.
Raportul Grupului interuniversitar de experţi concluzionează, de asemenea, că este util cursul supus analizei şi apreciază că ”nu se confirmă acuzele publice formulate de către nespecialişti”.
Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei, în urma unei acuzaţii de plagiat.
El este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ