Sorin Frunzăverde: Datoriile UCMR vor fi transformate în acţiuni ale statului

| 18 iun, 2013

Datoriile Uzinei Constructoare de Maşini (UCM) Reşiţa vor fi transformate în acţiuni ale statului român, a declarat, marţi,  preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde. Acesta a adăugat  că în următoarea şedinţă de Guvern vor fi semnate actele prin care statul român va deveni acţionarul majoritar al uzinei.

"Este redactat şi sper să fie aprobat un memorandum prin care se transformă datoriile UCMR-ului în acţiuni ale statului român, practic ale Ministerului Finanţelor Publice. Cu alte cuvinte, se converteşte o datorie istorică a UCMR în acţiuni ale statului, acesta devenind principalul acţionar într-un holding cu Hidroelectrica Serv, dar păstrându-şi identitatea", a precizat Sorin Frunzăverde.

UCMR ar redeveni, astfel, principalul furnizor de servicii către Hidroelectrica, ceea ce înseamnă că ambele societăţi ar ieşi din insolvenţă.

"Această discuţie are loc de doi ani şi duce către o soluţie care este şi legitimă şi tehnic valoroasă, pentru că UCMR a construit aceste amenajări hidroenergetice din România. Este nevoie de expertiza UCMR în exploatarea acestor capacităţi", a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Potrivit lui Sorin Frunzăverde, soluţia ar salva locurile de muncă ale salariaţilor din UCMR pentru că, automat, vor avea şi comenzi.

"Salariaţii vor face ceea ce fac şi acum, fără să mai fie datori şi se vor ocupa de întreţinerea acestui sistem hidroenergetic naţional", afirmă Frunzăverde.

Memorandumul este promovat de Ministerul Energiei şi constrasemnat de Ministerele Finanţelor Publice şi al Justiţiei.

Compania UCM Reşiţa se află în insolvenţă încă din decembrie 2011, dată la care înregistra datorii de peste 190 de milioane de euro. La Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa lucrează, în prezent, peste 1.900 de persoane, iar situaţia s-a agravat în momentul în care Hidroelectrica a intrat în insolvenţă, având în vedere că aproape 90% din producţia uzinei depinde de Hidroelectrica.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ