Guvernul Sorin Grindeanu a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 295 de voturi pentru şi 133 împotrivă

| 04 ian, 15:46

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri, după votul de învestitură din Parlament, că a fost validat în funcția de șef al Guvernului pentru un mandat de patru ani și că programul de guvernare este pentru perioada 2017-2020, astfel că nu se pune problema de a renunța la funcție.

UPDATE  "Eu azi am fost votat premierul României, programul de guvernare este pe 2017-2020", a răspuns Grindeanu întrebărilor presei referitor la posibilitatea ca CCR să adopte sesizarea pe care Avocatul Poporului a anunțat că o va depune pe Legea 90/2001, conform căreia pot fi membri ai Guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale și nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate.

Premierul Grindeanu a precizat că Guvernul are un calendar foarte bine pus la punct pentru a transpune în practică toate proiectele prezentate în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

"Noi avem un scadențar foarte bine pus la punct, pe care îl vom urmări. Îmi dădea cineva exemplu în urmă cu câteva zile, așa cum se urmărea scadențarul pentru aderarea la Uniunea Europeană, până în 2007. Vom urmări acest scadențar pe fiecare minister în parte, pe fiecare trimestru, pe fiecare lună, fiecare săptămână, astfel încât tot ceea ce am promis cetățenilor să se și întâmple", a spus Grindeanu.

Acesta a reiterat ideea că Guvernul pe care îl conduce este unul politic și a respins aluziile că ar fi un guvern subordonat președintelui PSD, Liviu Dragnea.

"Suntem un guvern politic, un guvern al unei coaliții PSD-ALDE. La componența Guvernului pe partea PSD, eu fiind membru PSD, am lucrat împreună cu dl președinte Liviu Dragnea, și nu doar. Deci, toate aceste lucruri mi se par un pic forțate, dar rămâne ca viitorul să-mi întărească spusele. (...) Guvernul e al României, nu al PSD, nu al ALDE, și odată cu acest vot a devenit Guvernul întregii țări. Această responsabilitate trebuie să ne coordoneze în activitatea pe care o vom desfășura în perioada următoare și i-am mai îndemnat pe colegii mei la modestie și la respect față de români", a arătat Grindeanu.

Prim-ministrul a amintit că miercuri seară, la ora 21,00, are loc prima ședință de guvern.

"Vreau să intrăm cât mai repede în pâine, astăzi avem prima ședință de guvern, chiar dacă este neobișnuit la ora 21,00, dar toate aceste schimbări trebuie să arate hotărâre, determinare și rezolvarea problemelor cetățenilor", a punctat premierul Sorin Grindeanu.

 

 

UPDATE Premierul Sorin Grindeanu a mulţumit Parlamentului pentru votul acordat - 295 de voturi pentru şi 133 împotrivă.

 

-----

 

"Eu vă propun astăzi o altă țintă care, în opinia mea, le include pe toate celelalte (n.r. — din programul de guvernare) — România normală. Vă propun și îmi propun ca la finalul mandatului pe care mi-l încredințați astăzi, dacă veți vota în favoarea guvernului, să avem o altă țară, în care oamenii să trăiască bine și să se bucure de aceleași drepturi și libertăți. Acesta ar trebui să fie obiectivul principal al viitoarei guvernări. Îmi doresc o țară normală, în care lucrurile să fie așa cum trebuie să fie, în care anormalul să fie o excepție, și nu o regulă. Primul semn de normalitate e ca politicienii aleși în funcții publice să respecte ceea ce au promis în timpul campaniei electorale și să pună în practică toate măsurile pentru care au primit votul cetățenilor. De aceea, în programul de guvernare pe care l-am supus atenției și votului Parlamentului veți regăsi toate măsurile prezentate în campania electorală de dl președinte Liviu Dragnea. Aceste măsuri au fost votate de români și e normal să se regăsească în programul de guvernare al partidelor care au obținut majoritatea în Parlament", a subliniat Grindeanu.

El a arătat că își mai dorește o țară în care creșterea economică să se regăsească în bunăstarea cetățenilor.

"Scopul tuturor acțiunilor noastre este bunăstarea celor care ne-au votat și care plătesc taxe și impozite. (...) Nu venim la guvernare pentru a face statistici frumoase pe hârtie, iar creșterea economică n-are nicio valoare dacă nu se regăsește într-un fel sau altul în buzunarele românilor", a afirmat Grindeanu.

Potrivit acestuia, o țară normală înseamnă, între altele, fără cozi la taxe, condiții pentru creșterea copiilor, un sistem de sănătate dezvoltat, autostrăzi, dar și o țară în care guvernul trebuie să urmărească să asigure salarii mari pentru cetățenii săi.

"Într-o țară normală, scopul guvernării este în primul rând bunăstarea propriilor cetățeni. Vrem investiții străine, însă investiții care să ofere locuri de muncă bine plătite pentru români. Investițiile străine nu sunt un scop în sine, ci un mijloc prin care ne propunem un trai mai bun pentru români. Din acest motiv, în programul nostru am propus o schimbare a viziunii economice în ceea ce privește investitorii străini", a arătat Sorin Grindeanu.

Tag-uri: Sorin Grindeanu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ