Sorin Mîndruţescu, director Oracle, reales în Fondul Proprietatea

| 25 apr, 2013

Acţionarii Fondului Proprietatea i-au ales în Comitetul Reprezentanţilor pe directorul general al Oracle, Sorin Mîndruţescu şi pe fostul ambasador SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.

Şeful Oracle a candidat pentru nou mandat, iar Gitenstein este momentan membru interimar şi urmează să preia poziţia rămasă vacantă după demisia lui Cristian Buşu, fost consilier al lui Emil Boc. Mandatul lui Buşu urma să expire pe 29 septembrie.

Gitenstein a fost propus de fondul de investiţii Emerging Markets Country Fund, iar Mîndruţescu a fost susţinut de Corin Ioan Trandafir, acţionar şi avocat al moştenitorilor Malaxa şi Ausnit, cei mai mari acţionari persoane fizice ai FP.

Avocat de profesie, Gitenstein a fost ambasador al SUA la Bucureşti timp de peste trei ani. După ce şi-a încheiat mandatul, în luna decembrie a anului trecut, s-a întors în Statele Unite ale Americii.

Comitetul mai are trei membri care sunt reprezentanţi ai celor mai mari acţionari ai Fondului Proprietatea. Principalul acţionar al Fondului, Elliottt Associates, este reprezentat de Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, şi de Piotr Rymaszewski, directorul general al societăţii de administrare a investiţiilor Octava NFI din Polonia. Al doilea cel mai mare acţionar al Fondului, City of London, este reprezentat în Comitet de Julian Healy.

Comitetul Reprezentanţilor supraveghează activitatea administratorului Fondului Proprietatea, compania americană Franklin Templeton.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat şi solicitarea Franklin Templeton pentru o nouă prelungire a mandatului acordat pentru listarea secundară a FP la bursa de la Varşovia, de această dată termenul limită fiind stabilit pentru finele anului.

Această solicitare vine în condiţiile în care Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare nu a definitivat încă reglementările care să permită o conexiune între Depozitarul Central de la Bucureşti şi instituţia similară de la Varşovia. Ulterior, reglementările trebuie aprobate şi de Banca Naţională a României.

Listarea secundară era preconizată până la finele anului trecut, însă termenul limită a fost prelungit în luna noiembrie până pe 30 iunie.

Acţiunile Fondului Proprietatea au încheiat şedinţa bursieră de ieri în creştere cu 0,23%, la 0,66 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a companiei este de 9,09 miliarde lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ